Szponzorált tartalom

2020.11.24. 10:03

Bölcsődéjük lesz

Kázsmárkon takarékosan gazdálkodnak, addig nyújtózkodnak, ameddig a takarójuk ér. Mindennapjainkról Kecskés Attila polgármester nyilatkozott.

Lélekszám és foglalkoztatottság?

- Ezernegyvenen vagyunk. Községünkből többen járnak dolgozni a Szikszón lévő Hell Energy gyárába és a II. Rákóczi Ferenc Kórházba, míg az autópálya építése elsősorban a helyi szakképzetlen munkaerőt szívta fel, a sztráda megépülése pedig várhatóan további kedvező hatás gyakorol majd a foglalkoztatottsági mutatónkra. Csaknem száz közmunkásunk van, ők a mezőgazdasági és a szociális programunkat valósítják meg, továbbá részt vesznek településünk tisztán tartásában és temetőnk tisztításában, rendben tartásában.

A vírus elleni harc bizonyára a községben is elsődleges...

- Természetesen. Az idősek ellátásában nagy segítségünkre vannak az önkormányzatunk állományában lévő családsegítő és szociális gondozók. Következetesen védekezünk: betartjuk az operatív törzs ajánlásait: óvodánkat és konyhánkat folyamatosan fertőtlenítjük, hivatalunkban pedig időzónás ügyfélfogadást tervezünk.

A forrás oldalról tekintve: talpon maradnak?

- Nincs adósságunk, tartozásunk, úgy osztjuk be a pénzünket, hogy mindenre jusson, addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér.

Milyen eredményekkel büszkélkedhet?

- Bölcsődénk megnyitása már csak a hatósági engedélyen múlik, januárban, vagy februárban tizenkét kicsivel nyitunk. Az intézmény két gondozónőnek és egy dadusnak ad majd munkát. Folyamatban van a szegregációs programunk megvalósítása: ennek keretében négy lakóházat építünk, és bővítjük, valamint tanteremmel látjuk el a szegregátumon kívül lévő szolgáltató pontunkat. Útjaink itt, ott kátyúsak, ezeket még az idén kijavítjuk.

Mit mondhat a jövő évi kilátásaikról?

- A napokban kitörő örömmel értesültünk arról, hogy a Magyar Falu Program keretében harminc millió forintot nyertünk óvodánk tornaszobájára, melyet a kivitelezés során az intézményhez építünk. A terem hozzájárul majd a gyermekek egészséges életmódjának kialakításához.

Borítóképünkön Kecskés Attila, Kázsmárk polgármestere.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában