Szponzorált tartalom

2020.10.11. 09:45

Te mit szoktál írni a karácsonyi üdvözlőlapra?

A karácsonyi üdvözlőlap küldés hagyománya több mint 150 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Sir Henry Cole, a Victoria and Albert múzeum igazgatója készítetett először ilyen lapot, ami egy vidáman borozgató családot, valamint két jótékony jelenetet ábrázolt.

Sajnos a lap akkoriban nem volt túl kelendő, mert elég drágán lehetett megvásárolni, ráadásul még nem is nagyon volt szokás az ilyesmi. Persze, ahogy múltak az évek, egyre népszerűbb lett, és karácsony környékén még az is küldött ilyen lapot, aki alapjába véve nem szeretett levelezni.

Akkoriban még nem volt az üdvözlőlapokon kész szöveg, a küldőnek magának kell megfogalmazni a szívhez szóló sorokat. Ahogy múltak az évek, és fejlődött a nyomdatechnika, a lapok elejére és hátuljára is került üdvözlő sor. Ezeket csak alá kellett írni, hogy az címzett tudja, kitől kapja, és nem kellett különösebbe vesződni azzal, hogy megfogalmazzuk a jókívánságokat. Manapság is népszerűek az ilyen lapok, de még mindig sokan vannak, akik a Boldog karácsonyi ünnepeket! sorokon kívül valami személyeset írnak a karácsonyi képeslapra.

Mi kerüljön a képeslap belsejébe, hogy örök emlék maradjon?

A képeslapküldés szép hagyomány, ugyanakkor a képeslapok megőrzése már nem ennyire népszerű szokás. Sokan örülnek ugyan a lapoknak, de karácsony után hamar meg is vállnak tőlük. Ennek sokszor a sablonüzenet az oka, amivel ugyan jelezzük, hogy gondoltunk arra, aki kapta, de nem elég ok, hogy meg is maradjon évek múlva is. Hogy örök emlék maradjon egy ilyen lap, személyre szabottnak és szívhez szólónak kell lennie. Néha az is elég, ha írunk bele pár kedves sort, egy közös emléket.

Az is nagyon elterjedt szokás, főleg családosok körében, hogy egy képet mellékelnek az üdvözlőlap melle, sőt bele is ragasztják, hogy a lap is megmaradjon, ne csak a kép. A karácsonyi fotózás nagyon népszerű manapság, az ilyen fotók már október-november táján elkészülnek, hogy karácsonyra szép emlék lehessen a nagyszülők vagy a többi családtag számára. Sok karácsonyi képeslap már eleve tartalmaz valamilyen szöveget vagy versikét, így könnyedén tudunk olyat találni, ami tetszeni fog a címzettnek.

Egyedi előlap? Nem lehetetlen!

A képeslapok gyári szövegein általában nem tudunk változtatni, vagy olyat veszünk, amiben nincs, vagy keresünk olyat, ami passzol címzetthez, és kiegészítjük pár személyes sorral. A karácsonyi üdvözlőlapok elején lévő szöveg azonban nem kell, hogy a sablonokat kövesse. Elég lehet persze ez is, de ha igazán egyedit szeretnénk, akkor már van rá lehetőség, hogy megváltoztathassuk. A https://www.karacsonyi-kepeslapok.hu/ oldalán például, amellett, hogy különleges és egyedi képeslapokat találunk, még arra is van lehetőség, hogy a fedlapon lévő szöveget megváltoztassuk.

Számos lehetőség van tehát, hogy a karácsonyi képeslap az ünnepek után ne a kukában végezze, hanem évekig örök emlék maradhasson. Persze nem arról van szó, hogy a szokásos jókívánságok ne lennének elegek, hiszen már ezek is jelzik, hogy gondoltunk arra, akinek küldtük, és végül is ez a képeslapküldés lényege, hogy kifejezzük a szeretetünk és gondoskodásunk azok felé, akiknek küldjük a lapokat.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában