Hirdetés

2023.11.08. 13:55

Építőipari álláslehetőségek Debrecenben

Az építőiparban megannyi különféle képzettségi szintű szakembernek nyílhat lehetősége az elhelyezkedésre Debrecenben. Legyen szó csupán alapfokú képesítéssel rendelkező munkavállalóról, jól képzett szakiról, esetleg magasan kvalifikált mérnökről, az építőiparban valamennyiük megtalálhatja a boldogulását. Mutatunk néhány példát a városban elérhető pozíciókból!

PR cikk

Forrás: DebrecenAllas.hu

Építőipari pozíciók Debrecenben

Miként arra a bevezetőben is utaltunk, az építőiparban megannyi változatos pozícióban adódhat esély a munkavállalásra. Erről tanúskodik a DebrecenAllas.hu is, ahol egy építőipari beton keverőmester állás vált elérhetővé. Az építőiparban a keverőmester egy olyan szakember, aki a betonkeverési folyamatot irányítja, ügyelve a cement, a víz, a homok és a kavics megfelelő arányaira.

Felelőssége a napi betonszükséglet legyártása, továbbá a gyártáshoz szükséges gépek kezelése. Emellett folyamatos minőségellenőrzést végez, odafigyelve például a sűrűségre és a szilárdságra, valamint az egyenletes színre. A keverőberendezések karbantartása és a tisztítása szintén részét képezi a tevékenységi körének, így biztosítva azok hatékony működését. Sőt, az említett hirdetésben mindezen kívül olyan tevékenységek is szerepelnek, mint az alapanyagrendelések lebonyolítása (cement és adalékszer), illetve a vevőkkel, megrendelőkkel és alvállalkozókkal való kapcsolattartás. 

Az építőiparban továbbá villanyszerelőkre is kiemelt igény mutatkozik, amely pozíció megjelenésére szintén volt már példa a DebrecenAllas.hu felületén. A villanyszerelői pozíciót aligha kell hosszasan bemutatni bárkinek is: ők azok a szakemberek, akik az elektromos vezetékek, berendezések és rendszerek telepítéséért, karbantartásáért és javításáért felelősek. Egy egészen konkrét esetben például napelemes rendszerek elektromos részeinek kiépítéséhez, kábelezéséhez és programozásához kerestek villanyszerelőt a debreceni állásportálon keresztül.

A példák sorából a műszaki előkészítő állás sem maradhat ki, ami ugyancsak visszatérő szereplője az építőipar, építészet álláskategóriának. Betöltőjének meglehetősen széleskörű felelősségei vannak. Többek között a műszaki előkészítő felel ugyanis a tervezési dokumentációk elkészítéséért, a projektek előzetes kiértékeléséért, az árajánlatok bekéréséért és összevetéséért, valamint a mérnöki munka ad-hoc jellegű támogatásáért. Emellett kapcsolattartói feladatok is a munkakör részét képezik, beleértve a tervezőkkel, a mérnökökkel, az alvállalkozókkal és más szakemberekkel való kommunikációt.

Végezetül pedig a mérnöki munkakáról sem feledkezhetünk meg. Az építőmérnöki és az építészmérnöki pozíciók betöltőire például Debrecenben is kiemelt igény mutatkozik. Mindkét munkakör szakemberei az építési projektek tervezésében, kivitelezésében és felügyeletében játszanak szerepet, ugyanakkor eltérő fókusszal. Az építőmérnökök főként a szerkezetek és műszaki aspektusok tervezésével foglalkoznak, míg az építészmérnökök inkább az épületek kinézetének és funkciójának tervezésére specializálódnak. 

Építőipari pozíciók betöltése Debrecenben

Az építőipari munkák kapcsán meglehetősen változatos követelményekkel lehet találkozni. Egyes pozíciók, például az építőipari segédmunkák végzettség és releváns tapasztalat nélkül is betölthetőek. Ezen esetekben ugyanis csupán betanított fizikai munkavégzésről van szó. A szakmunkák kapcsán viszont már alapvető elvárás a megfelelő szakképesítés megléte, csakúgy, mint például a tervezői vagy vezetői munkakörök esetében a szakterülethez kötődő diploma. 

Emellett bizonyos személyes kvalitásokra is szükség van az építőiparban: ilyen például a csapatjátékos attitűd, a szabálykövető magatartás, a rugalmasság és a kiváló kommunikáció. Persze mindemellett egyéb kompetenciák és készségek is elvárások lehetnek az adott pozíciótól függően. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában