Hirdetés

2023.10.06. 12:44

Területi képviselői pozíciók Kaposváron és környékén

Kaposváron és környékén viszonylag gyakran mutatkozik igény olyan szakemberekre, akik egy adott cég képviseletében képesek különböző értékesítői, illetve kapcsolattartói tevékenységeket ellátni. Ezen feladatkör betöltői a területi képviselők, akik munkájuk során egy egész régióért felelnek, és látják el a munkájukhoz kötődő feladatokat. A következőkben bemutatjuk, hogy pontosan mik is ezek a feladatok, és hogy milyen lehetőségek adódhatnak a kaposvári elhelyezkedés tekintetében.

Területi képviselői pozíciók Kaposváron és környékén - KaposvarAllas.hu

Forrás: KaposvarAllas.hu

A területi képviselők feladatai

A területi képviselők egyik fő feladata, hogy az adott cég képviseletében értékesítsék annak termékeit és/vagy szolgáltatásait. Ehhez egy bizonyos régióra lebontva ügyfélkapcsolatokat kell kialakítaniuk, illetve ápolniuk a már meglévőket. Utóbbit többek között rendszeres partnerlátogatásokon keresztül teszik, mikor is egy túraterv szerint ellátogatnak a cég ügyfeleihez, felmérik azok igényeit, illetve reflektálnak az esetlegesen felmerülő problémáikra.

Mindemellett persze az új potenciális partnerek felkutatásáról sem feledkezhetnek meg, amit általában gondos előkészítés és piackutatás előz meg. A piackutatás során felmérik a piaci trendeket és versenytársakat, valamint az esetleges kockázatokat. A megkeresett ügyfelek számára bemutatják az általuk képviselt vállalat termékeit és/vagy szolgáltatásait, mindezt gyakran mintákkal, demókkal szemléltetve annak érdekében, hogy elősegítsék az értékesítést.

Sikeres egyezség esetében a területi képviselők a szerződések kidolgozásában és megkötésében is tevékeny részt vállalnak, majd később különböző riportok és elemzések formájában az együttműködés eredményességét is felmérik. Mindezen feladatok pedig további teendőkkel is kiegészülhetnek az adott vállalattól és az iparágtól függően.

Milyen képességek szükségesek a területi képviselői pozíciókhoz?

A területi képviselői pozíciók általában már középfokú végzettség birtokában is betölthetőek, bár a felsőfokú képesítés kétségkívül előnyt jelenthet, különösen az összetettebb termékek vagy szolgáltatások területén. Emellett a felhasználói szintű számítógépes ismeretek és a B kategóriás jogosítvány megléte szintén az alapvető követelmények listájában szokott szerepelni. Olykor pedig akár tárgyalóképes idegennyelv-tudásra is szükség lehet.

Mindemellett persze bizonyos személyes tulajdonságok is elengedhetetlenek a sikeres helytálláshoz. Ilyen például a kiváló kommunikációs képesség, amit a megannyi tárgyalás és értekezlet indokol. Fontos továbbá az értékesítői szemlélet is, hisz a területi képviselőnek különböző értékesítési folyamatokat kell lebonyolítania, beleértve a prezentációkat, a tárgyalásokat, valamint maga a termék/szolgáltatás melletti érvelést. Végezetül pedig a rugalmasságról és a szervezőképességről sem feledkezhetünk meg, a munka ugyanis sok utazással jár, amit a területi képviselőnek idő- és költséghatékonyan kell megoldania.

Elhelyezkedési lehetőségek Kaposváron

Az olyan állásportálok kínálatában, mint például a KaposvarAllas.hu lapon találhatóak különböző területi képviselői állások. Nemrégiben például egy nyílászárók, fatermékek és lakberendezési termékek értékesítésével foglalkozó vállalat hirdetett kereskedelmi képviselői lehetőséget. De ezenkívül a munkavédelmi termékek gyártása, valamint a műszaki eszközök kereskedelme területén tevékenykedő vállalat is hirdetett már hasonló pozíciót. Éppen ezért tehát nem árt vissza-vissza térnie a KaposvarAllas.hu felületére azoknak, akik el tudnák magukat képzelni ilyen típusú munkakörökben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában