Hirdetés

2023.09.14. 12:29

Mi nem kikérdezünk, hanem válaszolunk – a fiatalokat is várja a Trianon Múzeum

Felújítása után a Trianon Múzeum 2023 őszén újranyitja kapuit a fiatal látogatók előtt is a mai kor ismeretszerzési szokásaihoz igazodó kiállítási tartalmakkal és olyan új elemekkel, mint az interaktív játéktér, a zeneszoba vagy a mozgóképszínház.

„Trianon előzményeitől az első világháborún át a magyarellenes atrocitásokig, a műemlékek sorsán át a magyar ellenállás bemutatásáig egy komplex hatásmechanizmust igyekeztünk létrehozni. Ehhez fontos, hogy a kiállításnak technikailag és lélektanilag is fel kell érnie a mai tömegkultúra leghatásosabb elemeihez. Célunk, hogy kevés olyan látogató legyen, aki nem kerül a kiállítás hatása alá. De ennél is nagyobb cél, hogy egy teljes új, fiatal nemzedéket találjunk meg az üzenetünkkel, hogy a jövőben a magyar közoktatásban tanulók 18 éves korukig legalább egyszer eljussanak a múzeumba és társintézményünkbe, a Nagy-Magyarország Parkba.” – mondják a múzeum munkatársai.

 

A Múzeum élményszerű bemutatásának egyik legfontosabb eszköze az a szakemberek által összeállított múzeumpedagógiai program, amely több korosztályt meg tud szólítani; a helyi, térségi iskolákon kívül a Kárpát-medencéből érkező, osztálykirándulásokon részt vevőknek is alternatívát kínál, szervesen kapcsolódik a NAT-ban megfogalmazott kompetenciák fejlesztéséhez, ugyanakkor a múzeumpedagógia sajátos eszközeivel a felnőtt korosztályt is megszólítja.

Múzeumpedagógiai programjainknak nyújt helyszínt és keretet az 1940 körüli filmszínház bemutatása autentikus nézőtéri székekkel és belső térkialakítással, ahol a látogatók korabeli filmeket, filmhíradókat és a Trianon Múzeum saját gyártású filmjeit is megtekinthetik.

Az „Iskola a határon” Elemi iskolai osztályterem az 1930-as évekből egy korabeli elemi iskolai osztálytermet mutat be taneszközökkel, tankönyvekkel, illetve autentikus dokumentumokkal.

A „Játsszuk csak újra le!” – Számítógépes interaktív foglalkoztató az I. világháborút követő évekbe kalauzolja a játékosokat.

AZ ÉLMÉNYT MI ADJUK, A JEGYET A MÁV, A TÖRITANÁR CSAK EGY KÁVÉT KÉR :)

A Trianon Múzeum a diákok életkori sajátosságaihoz igazodó, igényesen összeállított, fiatalos, korszerű, tartalmas és garantáltan izgalmas programot kínál iskolai csoportok számára – az alsó tagozatosoktól az érettségizőkig. A hozzánk látogató diákok ingyenesen utazhatnak Várpalotáig, és kétnapos kirándulás esetén az egyedülálló természeti környezetben fekvő Nagy-Magyarország Parkban szállhatnak meg, ahol a múzeumpedagógiai foglalkozások mellett kényelmes szállást és étkezést is biztosítanak a 4 hektáros szabadidőparkban.

„Az esetleges esős idő sem jelenthet akadályt, a park területén található vadászkastély multimédiás rendszerrel felszerelt, többfunkciós termében, valamint gyönyörű körpavilonunkban az oktatás és a játék is biztosított.” – mondja a park vezetője.

További információk:

Tárlatvezetés, múzeumpedagógia: [email protected]

www.trianonmuzeum.hu

www.nagymagyarorszagpark.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában