Hirdetés

2023.07.28. 12:55

Ránctalanítás nyáron is

A szarkalábak nem válogatnak, mindegy, hogy télről vagy nyárról beszélünk, támadnak. Sőt! Igazság szerint a kánikula, a túlságosan erős UV-sugárzás még inkább előhozhatja a szemkörnyéki, száj melletti ráncokat, és ez nem az a fordulat, aminek a legtöbben szívből örülnek. Szerencsére néhány bőrápolási fortély sokat segíthet, sőt akár még a prevenció is megvalósítható a közbenjárásukkal.

Forrás: Shutterstock

Az évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalat nem csal!

Az Eucerin méltán vívta ki magának azt a népszerűséget, amit esztendők óta a magáénak tudhat. Nagyon érdekes, de már a kilencvenes években megjelentek az első olyan krémek a brand háza táján, amelyek konkrétan nap ellen védő tulajdonságokkal rendelkeztek, azaz védelmet biztosítottak az erős sugárzással szemben, ezzel megkímélve az amúgy is érzékeny arcbőrt.

De hogy visszatérjünk az eredeti témánkhoz, a termékcsalád számtalan olyan készítménnyel büszkélkedik, amik nagyban hozzájárulhatnak a sikeres nyári bőrápoláshoz. Nem véletlenül hangsúlyozzuk ki immár sokadjára, hogy a nyár speciális időszak. Természetesen a télnek is megvannak a maga jellegzetességei, már ami a bőrápolást illeti, de jelen esetben a nyári periódus az érdekes.

Először is ahhoz, hogy mélyebben rá tudjunk nézni arra, mik azok a teendők, amik elengedhetetlenek ebben a pár, forrósággal, szárazsággal teli hétben, érdemes megvizsgálni a ráncok kialakulásának valódi okait. Az ugyanis komoly tévedés, hogy az életkor előrehaladtával kivédhetetlenül felbukkannak a szarkalábak. Ez fals elgondolás, amit példák garmada igazol. Nem egyszer látni hamvas fiatalokat, akiknek az arcán megjelentek a ráncok. Akkor hogy is van ez? Mutatjuk!

Íme, néhány ráncokat csalogató tényező!

A dehidratáció manapság népbetegségnek is tekinthető. Leegyszerűsítve: az emberek többsége nem iszik eleget. A napi 2-3 liter folyadék lenne az alap, ehhez képest átlagban 1 liter körül alakul a fogyasztás 24 órára lebontva. Ez meghökkentően kevés! Márpedig, ha a szervezetbe nem jut elegendő folyadék, akkor a test onnan vonja el a nedvességet, ahonnan ezt viszonylag könnyedén megteheti, például a bőrből. És vajon mi történik akkor a rugalmas, élettel teli bőrrel, ha elveszíti a víztartalmát? Összeugrik, összeesik, vagyis szárazzá válik, és szépen előbukkannak a ráncok. Vagyis még a bőrápolási kozmetikumok alkalmazása előtt célszerű rendezni ezt a területet. Ha a bőr hidratálódik belülről is, akkor jöhet a külső támogatás.

Melyik formula kezelhető a legkönnyebben?

Igazság szerint a ránctalanító szérum az egyik legkedveltebb termék. Gyorsan felszívódik, nem hagy maga után semmilyen nyomot, furcsa érzetet, és gyakorlatilag azonnal „munkához lát”. Mivel célzottan az érintett területekre jutnak be a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, és természetesen maga a nedvesség is, így a hatásfok kimagasló.

Mivel a nyár tényleg nem egyszerű periódus, ezért a napvédelemre konkrét fizikai lépésekkel is ildomos felkészülni. Egyrészt az arcbőrt védő krém alkalmazása séták előtt mindenképpen kifizetődő ötlet. Aztán ha megoldható, akkor megéri kerülni a közvetlen napsugárzást, különösen a délelőtt 11 és délután 4 közötti időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában