Hirdetés

2022.05.11. 12:33

Az eldobható műanyag edények is lehetnek jó alternatívák

Az elvitel és házhoz szállítás mentőövet jelentett számos vendéglátóipari egység számára, miközben továbbra is a koronavírus-járvány hatásaival küzdenek. De úgy tűnik, nincs vége a növekvő népszerűségének, még akkor sem, ha a gazdaság számos területen újra megnyílik.

Forrás: webshop.hunpohar.hu

Ennek eredményeként elengedhetetlen lesz, hogy vendégeink számára ugyanazt az otthoni élményt nyújtsuk, mint amit házon belül kapnának. Amikor leülnek enni, azt akarják, hogy az ételük nagyszerűen nézzen ki, ízletes és természetesen megfelelő hőmérsékletű legyen. Néha azonban, bármennyire is igyekszünk, egyszerűen nem lehet ellenőrizni, hogy az élelmiszereket a futárok időben és megfelelő hőmérsékleten szállítják-e ki.

Az emberek szeretik a kényelmet, és nincs is könnyebb annál, mint amikor az ételt a mikrohullámú sütőbe tehetik, akár néhány másodpercre, akár percekre melegítik. A mikróban használható edények tehát lehetővé teszik vendégeink számára, hogy gyorsan és egyszerűen felmelegítsék az ételeiket anélkül, hogy át kellene tenniük egy másik edénybe.

Biztonságos a műanyag?

Az emberek általában a műanyag edények hallatán egyből felteszik a kérdést, hogy biztonságos-e a használatuk. Nos erre a válasz igen is, meg nem is. Ugyanis a műanyag edényekkel kapcsolatos legfőbb probléma az, hogy BPA-t tartalmazhatnak, és ennek egy része ténylegesen beszivároghat az ételbe, különösen, ha a műanyagot felmelegítik. Noha rendkívül nagy mennyiségű BPA-t kell bevinnünk ahhoz, hogy komoly egészségügyi veszély fenyegessen minket!

Azonban van egy bizonyos fajtájuk, amely biztonságosan használható mikrohullámú sütőben.

PP műanyag edények

A polipropilén (PP) kissé merev, de kevésbé rideg, mint néhány más műanyag fajta, amely a gyártás során áttetszővé, átlátszatlanná vagy más színűvé tehető. Általában magas olvadásponttal rendelkezik, így különösen alkalmas olyan élelmiszereket tároló edények megalkotásához, amelyeket mikrohullámú sütőben használnak vagy mosogatógépben tisztítanak. Végezetül pedig szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy igen, engedélyezett az élelmiszerrel való érintkezésük!

A Hunpohár Webáruház dobozai között pedig hatalmas választékot találhatunk belőlük, amelyeknek a legfőbb jellemzője a vonzó kivitel, a különböző méretű és formájú megjelenés, az ideális zárási tulajdonság, a kiváló nedvesség és szaggátlás, illetve az újrahasznosíthatóság.

Miért érdemes még használni őket?

Az első érvünk az, hogy az emberek általában használat után elteszik ezeket az edényeket, és újra felhasználják őket az otthoni ételmaradékuk felmelegítésére. Ha ezek az ételtartók pedig a mi logónkkal vannak ellátva, akkor az embereknek újra és újra eszébe jut majd a vállalkozásunk.

Továbbá ezeknek az edényeknek a segítségével könnyedén nyomon követhetik a hűtőszekrény tartalmát az élelmiszer-pazarlás minimalizálása érdekében.

Végezetül pedig azzal érvelnénk még mellettük, hogy nagyon tartósak, és sokkal magasabb hőmérsékletet is kibírnak, mint a normál verzió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában