Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A fejlett községek közé akarnak tartozni

Nyíri a közösség összetartó erejét erősítő programokra alapozva is szeretne előbbre lépni a ranglistán.

Orbán József polgármester. Fotó: PH

Orbán József 2019 óta Nyíri polgármestere. Mint mondja: a programjában meghirdetett fejlesztések nagyobb részét azóta sikerült megvalósítani. Sikerült felújítaniuk az orvosi rendelőt, azzal együtt a polgármesteri hivatalt. Megújult a temető kerítése, és új buszmegállót építettek. Megkezdték a művelődési ház korszerűsítését, és időjárásbiztos útburkolattal látták el a Gödöri-kert utat. Nagy sikerrel rendezték meg az adventi ünnepi rendezvénysorozatukat is.

 

„Megújult a katolikus templom, és a református egyházközség összes épülete felújításra került. Működik egy szálláshely a református gyülekezet fenntartásában, amivel arra törekszik a közösség, hogy önfenntartóvá válhasson, és ez nagy dolog egy viszonylag kis egyházközség számára” – értékelte a település vezetője. Hozzátette: idén padfűtést kap a református templom, és a korábbi vizesedés megszüntetésére is gondot fordítanak.

 

„Ezekre a fejlesztésekre büszkék vagyunk, és köszönet érte Magyarország Kormányának és dr. Hörcsik Richárd képviselő úr munkájának” – mondta a polgármester.

 

A településfejlesztési statisztika adataiból megtudható: a szociálistűzifa-programra 8,2 millió forintot kaptak az elmúlt öt évben, az orvosi rendelő fejlesztésére és a rendelő eszközbeszerzésére közel 2-2 millió forint jutott, míg a falugondoki busz beszerzésére 15 millió, a közterület karbantartását szolgáló eszköz beszerzésére 3 millió, rendezvényekre 2,1 millió, a település zöldfelületeinek gondozására 3 millió, a külterületi helyi közutak fejlesztésére 296 millió, a testvértelepülési kapcsolatok kialakítására 1,4 millió, temetőfejlesztésre pedig közel 5 millió forintot nyertek.

 

Az adventi koncerteknek és a nyugdíjas napnak köszönhetően a falu közössége megmutatta a település összetartó erejét – értékelte Orbán József. Hozzátéve: az épületek és az utak korszerűsítése és felújítása növelte a nyíriben élők komfortérzetét.

 

„Célunk, hogy felzárkózzunk a fejlettebb községek sorába” – egyértelműsítette törekvéseiket. Ehhez pedig igyekeznek kihasználni a Magyar Falu Program, az európai uniós pályázatok és a hazai források kínálta lehetőségeket. Az elnyert forrásoknak köszönhetően idén így a település összes belterületi útja megújulhat, elkezdhetik a művelődési ház energetikai korszerűsítését és a csapadékvíz-elvezetés problémájának megoldását a Rákóczi utca „újsori” szakaszán. A közösségépítés jegyében tervben van 50 nyíri lakos üdültetése Erdélyben, egy játszótér kialakítása a falu legkisebb lakói számára, illetve megrendezik a második Nyíri Betyárnapot is.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában