hirdetés

2021.11.12. 13:00

Melyek a forralt bor készítésének nyerő praktikái?

Mivel egyre hűvösebbé és sokszor kifejezetten hidegebbé válnak az esti órák, lassan elérkezik a forralt bor készítésének varázslatos szezonja. Ezért úgy gondoltuk, hogy ideje volna leporolni a forralt bor készítésére vonatkozó információinkat.

Forrás: idrinks.hu

Egyrészt felfrissítjük tehát a főzési praktikákat, másrészt eloszlatunk egy káros és téves hiedelmet is. Továbbá rátérünk azokra az örök érvényű tanácsokra, amelyeket megfogadva páratlanul finom forralt bor készíthető.

A forralt bor készítését övező, leginkább félrevezető téves információ

Még a mai napig is gyakorta hallani olyasféle híreszteléseket és gondolatokat, miszerint a forralt bor készítéséhez egész bátran használjuk alacsony minőségű borokat. A koncepció alapja az a gondolkodás, hogy a forralt bor esetében úgyis minden a fűszerek használatán múlik.

Nos, igazság szerint ez az állítás egészen messze áll a valóságtól. Bármennyire is sokat adhat hozzá a végeredményhez a megfelelő érzékkel alkalmazott fűszerek adagolása, ugyanakkor ez önmagában kevés a sikerhez.

Forralt bort készítve ugyanis a tökéletes alapállás úgy néz ki, hogy minőségi borral indulunk, ami stabil alapot jelenthet a későbbi tudatos fűszerezéshez.

Az alapvető kiindulási pont forralt bor készítésekor

Első körben a borválasztás kapcsán érdemes döntést hozni. Például az iDrinks borválasztékát és kínálatát szemügyre véve kellene azzal kapcsolatban elindulni, hogy alapvetően vörös, fehér vagy rosé borból szeretnénk-e forralt bort készíteni.

Ideális esetben száraz bort javasolt választani kiindulásképp. Persze nem árt gyorsan hozzátenni azt is, hogy a dolog alapvetően ízlés kérdése. Ha édesszájúak a fogyasztók, akkor ne a száraz bort akarjuk rengeteg cukorral megspékelni.

Ehelyett válasszunk olyan borfajtát alapként, amelyik az édesebb attitűdjének köszönhetően jobban passzolhat az ízlelőbimbók speciális kívánalmaihoz.

Praktikus tippek és tanácsok a forralt bor tökéletesítéséhez

Valószínűleg nem okoz túlzottan nagy meglepetést az a javaslat, hogy a forralt bort szegfűszeg, fahéj, citrom és méz, esetleg cukor segítségével javasolt ízesíteni az egyéni preferencia alapján. Az ínyencek persze megbolondíthatják akár friss, vagy aszalt gyümölcsök hozzáadásával is.

Bátrabb kísérletezők akár a pikánsabb fűszerek irányába is elmehetnek, természetesen nem indokolatlan kockázatot vállalva. Ami viszont megkerülhetetlen tényező, hogy maga a forralt bor elnevezés senkit ne tévesszen meg.

Ugyanis a csodálatos nedűt felforralva azt idéznénk elő, hogy a benne megtalálható alkoholtartalom észrevétlenül elpárologna. Így pont a dolog egyik legfontosabb összetevője esne ki a képletből.

Úgyhogy ennek az elkerülése végett sokkal inkább arra érdemes törekedni forralt bor készítésekor, hogy csak a megfelelő hőmérsékletűre melegítsük fel a kortyolni kívánt csodás nedűt.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában