PR cikk

2012.03.14. 14:36

Nemzetközi Terem Super-Moto-Cross

2012-ben 20 év után először sikerült a szervezőknek a Hell Strong támogatásával Budapestre hozni egy olyan nívós motoros rendezvényt, ahol három kategóriában állhattak rajthoz az indulók az egyedülálló Super-Moto-Cross megmérettetésen.

2012-ben 20 év után először sikerült a szervezőknek a Hell Strong támogatásával Budapestre hozni egy olyan nívós motoros rendezvényt, ahol három kategóriában állhattak rajthoz az indulók az egyedülálló Super-Moto-Cross megmérettetésen.

A budapesti SYMA Csarnokban 2012. február 3-4. közötti eseményen a szervezők olyan programot hoztak össze, ami minden motoros szívet megdobogtat: voltak két- és négykerekűek, zene, show, lányok, de ami a lényeg: végre egy kis nyár a télben! A belépő orrát rögtön megcsapta a benzingőz és a fapadló egyvelegének különleges illata.

A versenypálya kialakításánál - nyilván a helyi adottságok nyújtotta lehetőségek kihasználásával – a lehető legjobban rakták össze a "terepet". Sőt a megszokott elemek mellett, úgymint az óriásasztal, a tevehát és a versenyzőrostáló gerendasor, egy újdonságot is bevetettek a hatalmas döntött forduló alkalmazásával, ahol a motorosok a gravitációt legyőzve, vízszintesre dönthetik a gépeiket. A cross-osok egy nagyon fárasztó, akadályokkal telezsúfolt, a supermoto-sok egy annál sokkal ravaszabb, de nagyon gyors, a sportág minden izgalmát bemutató pályán versenyezhettek.

A helyszínen a két nap alatt több ezren izgulhatták végig a sztárokkal megtűzdelt mezőny küzdelmeit. A versenyek közti bemutatókra a hazai technikai sportok jeles képviselőit is meghívták, hogy bemutatóikkal szórakoztassák a több ezer szurkolót. A közel négyórás rendezvényben triál, quad és gokart futamok színesítették  a programot, felüdülésként temperamentumos szamba táncosok és gyönyörű modellek fehérnemű bemutatójukkal szereztek felejthetetlen élményt a közönségnek.

A nevezők listája is illusztris volt, többek között olyan nagy nevek álltak csatasorba, mint Markus Eigner, Angel Karanyotov, Hanson Schruf, Daniel Müller, a hazai versenyzők krémjéből pedig az idén tizenhatszoros magyar bajnoki címét megszerző Németh Kornél, Szvoboda Bence, az "elmaradhatatlan" terem-specialista Grillmayer Gábor, a supermotós Tóth Ádám, aki a Hell csapatát erősítve szállt versenybe, nem is eredménytelenül: a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában