PR cikk

2011.04.18. 13:45

Láss tisztán!

<p>A látásunk nagyon fontos érzékszervünk, az ember ezen keresztül nyeri a legtöbb információt a környezetéből.</p>

A fénytörési hibák segédeszközzel, szemüveggel, kontaktlencsével könnyen orvosolhatók, hosszú távon azonban sokak számára zavaró lehet ezek használata. Mit tehet, ha már elmúlt 18 éves, és látása nem romlik tovább? Pár perces kezelés után ismét tisztán láthat.

Egy igazán jó szemüveg, ami majdnem olyan, mintha nem is lenne rajtunk, sokba kerül, és a teljes szabadság érzetét mégsem tudja biztosítani. Reggel nélküle talán az ágyból sem tudunk kikelni, ha télen belépünk a hidegből a melegre, azonnal bepárásodik, ha éppen olyan helyzetben vagyunk, hogy nincs rá szükségünk, el kell tenni valahova, ahonnan könnyű előkapni, ha mégis nélkülözhetetlenné válik.

A kontaktlencse bizonyos szempontból kiküszöböli ezeket a problémákat, habár a nap indításaként azért mégiscsak be kell helyezni és vannak olyan szituációk, amikor használata nem javasolt, sőt egyenesen veszélyes is lehet.

Azoknak, akiknek bármilyen okból kényelmetlenséget jelent ezek használata, jó megoldást kínál a lézeres látásjavítás. Ez egy olyan eljárás, amely a szembe érkező fény fókuszpontjának helyét tudja úgy korrigálni, hogy az a látóidegre kerüljön. A lézer tulajdonképpen a szaruhártya domborulatát alakítja át, így biztosítva az éles képet segédeszköz használata nélkül is. Az eljárás teljesen biztonságos és nagyon gyors, maga a kezelés csak percekig tart, hossza a dioptria mértékétől függ. A kezelést egy nagyon alapos és teljes körű szemészeti vizsgálat előzi meg. A vizsgálat során megállapítjuk, hogy elvégezhető-e a műtét és milyen eredmény várható. A kezelésre való alkalmasságnak feltétele még a betöltött 18. életév, a szem, ill. az általános jó fizikai állapot, nem szed olyan gyógyszert, ami befolyásolhatja a gyógyulást, a dioptria változatlansága az elmúlt egy évben, ami maximum +6 ás -12 közé esik.

Az élő, tiszta szemlencse alkalmazkodni tud a közeli és távoli látáshoz. Ha a szemlencse sérül, elszürkül, akkor a látás homályossá  válik, ami egy bizonyos ponton túl már szemüveggel sem korrigálható. Ilyen esetben a ma már szövetbarát műanyagból készülő műlencse nyújthat megoldást. A ReSTOR multifocalis műlencse a fiatal szemre jellemző alkalmazkodó képességet nyújt mind a közeli, mind a távoli éles látás biztosításában. A műlencse beültetéssel azoknak is biztosíthatjuk az éles látást, akiknél valamilyen okból a lézeres látásjavítás nem végezhető el. A műtétet egynapos sebészeti eljárással végezzük, amit itt is alapos kivizsgálás előz meg és a műlencse személyre szabott tervezését is elvégezzük.

Amennyiben úgy érzi, problémát okoz Önnek, hogy csak szemüveg vagy kontaktlencse segítségével lát jól, mindenképpen érdemes elgondolkodnia egy látásjavító beavatkozás elvégeztetésén. Segíthet a döntésben, ha kiszámolja, évente mennyit költ szemüvegre, vagy kontaktlencsére, és melléteszi, mennyibe kerülne ezek kiváltása műtéttel, ill. az a komfortérzés, amit az éles látás szabadsága adhat. Egészségcentrumunk Miskolcon működik, és itt helyben végezzük a kezeléseket is, ami jelentős könnyebbséget, ill. anyagi megtakarítást jelent. A vizsgálatokat és a műtétet is előre egyeztetett időpontban végezzük, figyelembe véve az Ön igényeit.

Akár egészségpénztári számlára is!

A Santa Lucia Egészségcentrum szolgáltatásairól bővebben tájékozódhat személyesen Miskolcon a Kandia u. 24. szám alatt, telefonon a 46/587-587-es számon, vagy az alábbi linkre kattintva: http://www.santalucia.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában