PR cikk

2011.03.23. 12:04

Na, végre, itt a tavasz! De hová lett a régi formám?

<p>Fenyő Mártával beszélgettem… Azzal a hölggyel, aki feltalálta a polarizáltfény-terápiát. Elöljáróban hadd mondjak néhány szót e terápia történetéről!</p>

Márta 30 évvel ezelőtt a lézerfény biológiai hatásait vizsgálta molekuláris szinten. Már akkoriban is rendkívüli szociális érzékenységéről adott tanúbizonyságot, hiszen őt az érdekelte leginkább, vajon a lézerfény speciális tulajdonságai közül melyik okozhatja az ún. biostimulációt, ami a sebgyógyulás alapját képezte? Célja az volt, hogy ez a gyógyító  fény mindenki számára elérhető legyen. Fenyő Márta és munkatársai felfedezték, hogy a lézerfény polarizált volta felelős a sebek gyógyulásáért. A ’80-as évek elején Márta elkezdte fejleszteni a polarizáltfény-terápiát, mely Bioptron néven vált ismertté. Ma pedig már országos gyógycentrum hálózatban érhető el a teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizáltfény-terápiás ágy, a Sensolite. Érdemes tudni, hogy a lokális és teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia között mennyiségi és minőségi különbség van. Miután a Sensolite a teljes szervezet összes sejtjére hat egyidejűleg, olyan biológiai hatásokat is elő tud idézni, melyet a lokális terápiával nem lehet elérni, így például a fényágy alkalmas arra, hogy prevenció céljából magasabb szintre emelje a kezelt személy természetes védekező-mechanizmusát, energiával töltse fel az egész szervezetet.

- A tavasszal nem csak a jó idő, hanem sokak bosszúságára: az allergia szezon is közeledik. Hogyan "védhetjük ki" az allergiát a fényágy használatával?

- Ha valaki tudja, hogy allergiás, és azzal is tisztában van, mikor várható a kellemetlen pollen, ami előhozza allergiás tüneteit (könnyezés, nátha, fulladás, orrfolyás, stb.), érdemes 1 – 1,5 hónappal korábban hozzálátni a rendszeres kezelésekhez. A dozírozásra a következőt javaslom: az első két hétben 3-3 alkalommal vegyünk 20-20 perces fénykezelést, a 3. héttől kezdve pedig elegendő heti 2-2 alkalom is. Amikor jön az allergiaszezon, semmiképpen ne hagyjuk abba a terápiát, hanem folyamatosan végezzük tovább, hetente 1 vagy 2 alkalommal, így örömmel fogjuk észlelni, hogy a tünetek lényegesen enyhébbek vagy egyáltalán nem jelentkeznek. Tudományos kutatásaink is alátámasztották, hogy az egész test kezelésére alkalmas polarizáltfény-terápiának kifejezetten az allergia kialakulását gátló hatása van.  

- Az időjárásra - egyre kevésbé mondható el, hogy csak az idősebb generáció érzékeny: fejfájás, ízületi panaszok és fájdalmak keseríthetik meg a mindennapjainkat. Ezekre a problémákra mi lehet a recept?

- Valóban sokan keresik fel gyógycentrumainkat reumatikus és ízületi panaszokkal. Azt tapasztaltuk, hogy a polarizált fény látványosan és gyorsan enyhíti az ízületi és reumás problémák tüneteit egyaránt, csillapítja - sok esetben – meg is szünteti a fájdalmat, jelentősen javít a mozgáskorlátozottságon, nagymértékben oldja az izomgörcsök miatt fellépő fájdalmat.

Akik reumás vagy izületi fájdalmakkal keresik fel a Sensolite Gyógycentrumot, azoknak azt javasolom, hogy az első két hétben heti 3 alkalommal feküdjenek a fényágyba, az azt követő 2-3 hétben pedig hetenként 2 alkalommal keressék fel a Gyógycentrumot. Amikor elérték a számukra optimális állapotot, heti 1 fénykezeléssel fenntartható ez a jó állapot.  

- Érkezik a napfényes tavasz, bimbóznak a szerelmek és a virágok, no meg jönnek a kisbabák! Adódik tehát a kérdés, hogy a kismamák befeküdhetnek-e a fényágyba?

- Kismamák is bátran használhatják a Sensolite fényágyat. Arra azonban szeretném felhívni a figyelmet, hogy a várandósság első 3 hónapjában nem támogatjuk a kezeléseket, de nem azért, mert árthat, inkább óvatosságból szerepel az ellenjavallatok között. Amikor a baba megszületik és netán a kismamának tejelválasztási problémái adódnak, akkor kifejezetten érdemes befeküdni a Sensolite-ba, mert a fényágyat használó kismamák többsége azt tapasztalta, hogy szinte azonnal intenzívebbé válik a tejelválasztásuk.

- Lassan lekerül a kabát, előbukkannak az idomok, vonalak, amelyekre oly’ érzékenyek vagyunk. Tud-e ebben segíteni a poloarizáltfény-terápia?

- A Sensolite serkenti szerveztünk anyagcseréjét, ezáltal kiválasztó-rendszerünket is. Sok esetben tapasztaltuk, hogy a polarizáltfény-terápiának kifejezetten méregtelenítő hatása van. Mivel szervezetünkben a méreganyagok tárolására szolgál a zsírszövet, ha segítünk hogy eltávozzanak belőle a méreganyagok – a fényágy ebben is segíthet -, akkor a zsírszövet szinte okafogyottá válik, ezért könnyebben leadható. Tehát, ha valaki az általa választott optimális és számára elfogadható  fogyókúrával hatékonyabban akar megszabadulni felesleges zsírszövetétől, akkor a rendszeres Sensolite fényterápia ebben segítségére lehet, de semmiképpen ne felejtkezzünk el a rendszeres testmozgásról sem!


Segítség, allergiás a gyermekem!

boon | 2011.03.22 12:44
Bizonyára sok szülő kap a fejéhez, amikor észleli gyermekén az allergia különböző tüneteit - legyen szó könnyezésről, nátháról, orrfolyásról vagy akár fulladásról. A tehetetlenségnél és félelemnél talán nincs is kínzóbb érzés. „Kivédhető-e” az allergia? Hogyan lehet sikeresen felvenni a küzdelmet? Csökkentetők-e a tünetek? Ezeket a kérdéseket válaszolta meg a Sensolite fényágy feltalálója, Fenyő Márta biofizikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában