Sport

2014.05.12. 09:54

Pécs vs. Mezőkövesd - Márkvárt és a dél-borsodi mélység

Pécsett játszott szombaton délután a Mezőkövesd Zsóry csapata a labdarúgó NB I-ben.

Pécsett játszott szombaton délután a Mezőkövesd Zsóry csapata a labdarúgó NB I-ben.Huszonháromról a huszonhatra akart lépni pontszámban a tabella utolsó előtti helyén tanyázó vendéggárda Baranyában, amelynél debütált a pár nappal korábban „beiktatott" új vezetőedző, Tóth László. Dobos és Velicky öt sárga lap, Menougong pedig eltiltás miatt hiányzott a dél-borsodiak keretéből, míg Fótyik sérülés miatt maradt ki – a kövesdiek így nem is tudtak csupán öt mezőnyjátékost beírni a cserék közé (Szilvási, Sárközi, Sigér, Olasz D., Kiss M.). A tények kedvéért: a PMFC tavaly ősszel 1-0-ra nyerni tudott a Kavicsos-tó partján. A frissen kinevezett kövesdi tréner elsősorban pszichésen igyekezett hatni a játékosokra, egyéb eszköze nem is igen maradt három héttel a bajnokság befejezése előtt. Az összecsapáson az első ziccer a pécsiek előtt adódott, de Horváth – mind már oly sokszor – szépen hárított. A 12. percben Harsányi, egyéni akciója után lőtt mellé, ez mutatta, hogy azért bátorságot sikerült beléjük öntenie Tóth Lászlónak. Passzokban, mozgások terén ekkor jót mutatott a Mezőkövesd és helyzetei is akadtak: a középpályán Bognár osztogatott, Harsányi pedig a házigazdák jobb oldalát bontogatta. Voltak lövései is a Zsórynak, gólig azonban nem tudtak eljutni. Sportszerű és keménységtől mentes volt a mérkőzés, mígnem fél óra végén, egy baloldali beadás után Gőcze nagyot hibázott, amit Balajti köszönt szépen és megszerezte a vezetést – ez volt a vendégek ötödik tavaszi gólja. Kedvvel futballozott a látogató, amelynek ezt követően is voltak biztató momentumai. Az addig látottak miatt némileg meglepően érkezett a pécsi egyenlítés, az előkészítőt igencsak szabadon hagyták Búrányék, az pedig balszerencse, hogy éppen Szalai lábáról került Horváth ketrecébe a játékszer.

Nem tudták megbontani

A szünetben kiderült, hogy melyik szakvezető az elégedetlenebb, a Kövesdnek igazából nem kellett változtatni a játékán, csak azt pontosabbá kellett (volna) tennie – különös tekintettel a támadások utolsó részére. A Mezőkövesd – helyezése miatt – nem lehetett elégedett az egy ponttal, így ezért kellett (volna) akciókat kidolgoznia, a hazaiak pedig nem akartak „megégni" saját, elég csekélyke publikumuk előtt. Ebben a szakaszban nem tudta úgy megbontani a pécsiek védelmét a látogató, mint az első felvonásban, baranyai fölény jellemezte inkább a találkozót. A 67. percben nagyot védett Horváth T., nem egyszer állófoci alakult ki a pályán, itt is, ott is kevés volt a sebesség. A 71. percben ziccert rontott a Pécs, a Mezőkövesd ez időtájt nem volt képes Gőcze kapuját veszélyeztetni, erejük nagy részét lekötötte az, hogy hátul ne legyenek (nagyon) sebezhetőek. Kezdeményezőbbnek, akaratosabbnak kellett volna lenniük Takácséknak, de csak pislákolgatott bennük az a bizonyos tűz... Az utolsó pár percben akadt ígéretes akció a borsodiaknál, de rossz döntés született. A slusszpoént a második félidőben sokkal jobb pécsiek írták, Márkvárt késői gólja a mélybe taszította a Mezőkövesd Zsóryt, amelyet már csak egy hajszál választ el az NB I-es búcsútól.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

 

Pécsi MFC-Matias – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)

Pécs, 1000 néző. V.: Vad II. (Becséri, Takács).


PMFC-Matias: Gőcze (4) – Nagy J. (5), Balogh B. (6), Romic (5), Mohl (6) – Horváth A. (5) – Kővári (6), Márkvárt (7), Szatmári (6), Wittrédi (5) – Pölöskey (5). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. (7) – Hegedűs Cs. (5), Szalai (5), Gévay (5), Búrány (5) – Hegedűs D. (5) – Takács (5), Bognár (6), Melczer (5) – Harsányi (5), Balajti (6). Vezetőedző: Tóth László.


Csere: Horváth A. helyett Zsdrál (5) a 46., Pölöskey helyett Városi (6) a 46., Melczer helyett Kiss M. (5) az 56., Wittrédi helyett Frőhlich (5) a 62. percben.


Sárga lap: Nagy J. az 53., Romic a 84., Szalai a 89. percben.


Gólszerző: Balajti (0-1) a 30., Szalai – öngól (1-1) a 40., Márkvárt (2-1) a 92. percben.


Lőrincz Emil: – Azt tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, kicsit másra számítottunk a Kövesdtől. Lehet, hogy az időpont családbaráti volt, de nem futballbaráti, a meleg picikét rányomta a bélyegét a játékunkra. Úgy gondolom, hogy második félidőben helyzetekben megmutatkozott a két csapat közti különbség, Hál Istennek az utolsó pillanatban meg tudtuk szerezni a győzelmet jelentő találatot. Sajnálom a Kövesdet, de ilyen a futball... Gratulálok a csapatnak, hiszen előre is léptünk a táblázaton és ezt nagy dolognak tartom.

Tóth László: – Végtelenül szomorú a csapat és én is, hogy ismét a 92. percben, három-négy szöglet levédekezése után kaptuk a vesztünket jelentő gólt. Ezt most foghatnánk a balszerencsére, de a futball attól igazságosabb és racionálisabb, hogy ne büntesse meg a gyengeségeinket, amit meg is tett.


A gólok története

30. perc: Bognár játszotta meg a bal oldalon Búrányt, aki középre ívelt. Gőcze kijött a kapujából, belepaskolt a labdába, ám az éppen a közelben álló Balajti elé került, aki 6 méterről az üres kapuba lőtt, 0-1.


40. perc: Horváth A. tette le a labdát Kővárinak, a pécsi játékos 12 méterről lőtt, a kapu előtt Szalai ért bele a lövésbe – Pölöskey szorításában – amely Horváth kapujában kötött ki, öngól, 1-1.


92. perc: Márkvárt kapott kiváló labdát és hat méterről kilőtte a kapu jobb oldalát, 2-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!