Pozitívan értékeli az MKP, hogy a Most-Híd mentesítené a kerékpárosokat a zéró tolerancia korlátozásaitól

Pozsony, 2012. május 11., péntek (MTI) – Pozitívan értékelte a Magyar Koalíció Pártja (MKP), hogy a Most-Híd felújította az MKP 2010-es – a közúti közlekedésről szóló törvényt módosítani kívánó – azon kezdeményezését, amellyel a szlovák-magyar párt mentesítené a kerékpárosokat a zéró tolerancia korlátozásaitól.

Minderről az MKP az MTI pozsonyi irodájához eljutatott közleményében tájékoztatott pénteken, azt követően, hogy a Most-Híd sajtóértekezletén közölte: megszüntetné a közúti forgalomban részt vevő kerékpárosokra – az alkoholfogyasztás terén vonatkozó zéró toleranciát.

Az MKP állásfoglalásában megállapítja: a párt ugyanilyen célú indítvánnyal állt elő két évvel ezelőtt. “A parlament elé a Bárdos Gyula és Berényi József által benyújtott tervezet elfogadásához csak hat szavazat hiányzott” – olvasható az MKP közleményében.

“Bár a népszámlálás kedvezőtlen adatai tükrében nem ez a legfontosabb téma egy olyan párt részéről, amely többségében magyar szavazatokkal került a parlamentbe, üdvözölni fogjuk, ha a javaslatot a képviselők megszavazzák” – szögezi le állásfoglalásában a párt. Hozzáteszi: egy ilyen módosítás eredményeként nemcsak a kerékpáros idegenforgalom növekedne, de megszűnne az emberek zaklatása is.

Berényi József, az MKP elnöke a kezdeményezés kapcsán közölte: pártjuk – a tervezet mihamarabbi elkészülését szem előtt tartva a Most-Híd rendelkezésére bocsátja az MKP eredeti, a parlament által már megvitatott javaslatát.

– MTI –