Pótolják a lemaradást

Szinte nem múlik el hét, hogy ne számolnánk be olyan tanfolyamok szervezéséről, melyeket munkanélkülieknek, nagycsaládosoknak, hátrányos helyzetű településeken élőknek, régóta munka nélkül lévőknek szerveznek.

Ezúttal a Nyíregyházi Regionális Képző Központnál ezekben a napokban, illetve a jövő héten induló tanfolyamokat ismertetjük.

Nyírlugoson szeptemberben indult felzárkóztató tanfolyam, ahol 7., 8. általános iskolai bizonyítványt szerezhet 20 hallgató. Enélkül nincs szakmatanulás, túl azon, hogy fel kell frissíteni a régebben tanultakat is.

Tiszaeszláron 25 roma származású részére indul ismeretpótló plusz kőműves tanfolyam. Nyírbogáton húszan tanulhatnak ismeretpótló tanfolyamon, ők faipari gépmunkás bizonyítványt is szerezhetnek.

November 2-án indul Vásárosnaményban egy mezőgazdasági gépkezelő-traktoros tanfolyam 20 hallgatónak, Tiszavasváriban – szintén az etnikum részére – felzárkóztató tanfolyamon eleveníthetik fel ismereteiket húszan, Ilken ismeretpótló plusz fakitermelő tanfolyam indul október 26-án. Ennek a tanfolyamnak is húsz hallgatója van.

Valamennyi tanfolyam ingyenes, a Munkaügyi Központtól a munkanélküli segély mellett keresetkiegészítő támogatást és utiköltség-térítést is kapnak a környékről bejárók.

– Balogh József –