Pótfelvételi a miskolci zeneiskolákba

Koncert az Egressyben
Koncert az Egressyben - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – A Miskolci Egressy Béni–Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola városunk zenei életének meghatározó intézménye. Az Egressy Béni Zeneiskola a belvárosban, (Palóczy utca 4.), az Erkel Ferenc Zeneiskola Diósgyőrben, (a Kiss tábornok út 57. szám alatt) található.

A zenetanárok kihelyezett telephelyeken is tanítanak: a Petőfi, a Rónai, a Kazinczy Ferenc és a Tapolcai Általános Iskolákban.

A növendékeket kiválóan felkészült, főiskolát, illetve egyetemet végzett zene­tanárok oktatják. Az iskolában hangszeres és énekes képzés folyik, a klasszikus zenei hagyományokra építve.

A következő hangszereket oktatják: zongora, hegedű, gordonka, nagybőgő, gitár, basszusgitár, furulya, fuvola, fagott, klarinét, szaxofon, oboa, trombita, harsona, kürt, tuba, tenorkürt, ütő, magán- ének. A képzés egyéni és csoportos órákat tartalmaz.

Az intézményben működik még énekkar, szimfonikus és fúvós zenekar, ütő-, kisharang-, fuvola-, klarinét-, régizene-együttes és egyéb kamaraegyüttesek is.

A 65 éves jubileumát ünneplő Egressy Béni Zeneiskoláról készült film megtekinthető a CineFest keretében: 2017. 09. 09-én 17:00 órától a Művészetek Háza Uránia termében.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt. A pótfelvételi időpontja mindkét iskolában: 2017. szeptember 4., 15–18 óra között.

ÉM