Ózd hírei

2012.05.21. 16:58

A jobb megítélésért dolgozik

Ózd - Dancsok Tamás igazi lokálpatriótának vallja magát. Ózdiként, Ózdért dolgozik.

Ózd - Dancsok Tamás igazi lokálpatriótának vallja magát. Ózdiként, Ózdért dolgozik.A maga módján igyekszik a várost minden fórumon népszerűsíteni, de tesz is érte, hogy az egykori kohásztelepülésnek jobb legyen a megítélése. Legújabb „vállalkozása” – az önkormányzat hathatós segítségével – a 3. Jazzparádé megszervezése. A régi törzsgyár területén kialakított Rombauer Színpadnál már gőzerővel zajlanak az előkészületek.

Más szemmel

- Tavaly sikerült az emberek köztudatába bevezetni ezt a különleges helyszínt, de remélem, hogy idén ismét egyet előre tudunk lépni – tette hozzá Dancsok Tamás. – A hétvégén fellépő zenekarok olyan populáris jazzt játszanak, ami mindenki számára fogyasztható. Nagyon fontosnak tartom, hogy az ózdiak mellett a megye, a régió és az ország számos pontján élő emberek is más szemmel nézzenek erre a városra. Ezért csak biztatni tudok mindenkit, hogy pénteken és szombaton látogasson el hozzánk. A Jazzparádé arra is remek lehetőséget kínálhat, hogy a környéken egy kirándulást szervezve bárki felfedezhesse az észak-borsodi régió szépségeit.

Fesztivál és faültetés

A romos, poros, rozsdás gyári környezetben különleges élmény az ország élvonalába tartozó zenészeket hallgatni. Idén a város 8 millió forintot költött a színpad előtti terület leburkolására, így a fesztiválra érkezők kiszolgálásán is sikerült javítani. Dancsok Tamás szerint a régi „gyárórást” már nem lehet visszaállítani, a kultúra segítségével viszont sikerülhet ezt a területet hasznosítani. 

- Nagyon bízom benne, hogy idővel a város „védjegye” lesz ez a rendezvény – folytatta Dancsok Tamás. – Nyilván minden kezdet nehéz, de mi most már a harmadik parádéhoz készülődünk. Ugyanakkor a mindennapok során is azon vagyunk, hogy Ózd minél szebb és vonzóbb város legyen mindenki számára. Néhány héttel ezelőtt több mint száz facsemetét ültettünk el a település különböző pontjain. Három ózdi céggel közösen indult el az akció, és azt szeretnénk, ha a jövőben minél többen csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez is. Én úgy gondolom: ha nem csináljuk, akkor nem lesz belőle semmi. Nekem fontos Ózd, és a lehetőségeimhez mérten igyekszek minél több közösségi eseményt és programot szervezni.

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!