Portugáliában tölthettek néhány napot az Igazgyöngyösök

Portugáliában tölthettek néhány napot az Igazgyöngyösök
Az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola tagjai képviselték hazánkat Portugáliában, a VI. Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén. A rangos rendezvényre a beküldött pályamunkák alapján hívták meg az iskolát.

Az ország minden részéről küldtek be képzőművészeti pályázatokat, így külön öröm, hogy minket tartottak érdemesnek meghívni erre a fesztiválra – mondta L. Ritók Nóra, az iskola vezetője. – 20 kollekciót kellett beküldeni a pályázat anyagaként. Tanulóink munkái közül 5 darabot arany, 2 darabot ezüst elismerésben részesítettek, illetve 2 dicsérő oklevelet is kaptak.

A három napos kiránduláson két berettyóújfalui diák, Tahócki Katalin és Juhász Anett, illetve az őket kicsi koruk óta tanító L. Ritók Nóra vett részt. A fesztiválon Portugálián kívül 10 ország képviselői voltak jelen, akik egy workshop részesei is lehettek.

Új kapcsolatok

Több kirándulás is szerepelt a programban, így jutottunk el például Lisszabonba – folytatta a vezető. – Mindenkivel jó kapcsolatba kerültünk, de legjobban az indiai és az albán csapat tagjaival éreztük magunkat. Szakmailag is jelentős volt ez az utazás, hiszen új kapcsolatokra tettünk szert, illetve pályázati lehetőségeket is megismertünk. A rendezvény egy kiállítással zárult, amelyre a gyerekek kint készült nagyméretű munkáit gyűjtötték össze.

( A gyerekek illetve kísérőjük utazása sokáig kétséges volt, hiszen a szervezők csak a kint tartózkodás költségeit állták, az iskola pénzügyi keretéből pedig nem futotta a borsos repülőjegyre. A kirándulás végül a berettyóújfalui önkormányzat, a megyei önkormányzat illetve az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Rt. támogatásával valósult meg.)

Só. A.