Friss hírek

2010.01.22. 15:23

Vitamoratórium Esztergomban

<p>Esztergom fideszes polgármesterének kezdeményzésére a város képviselõtestületének tanácskozásain a jövõben várhatóan vita nélkül szavaznak az elõterjesztésekrõl, kérdések és interpellációk pedig nem lesznek. A javaslatról minden ülésen dönteni kell. Az elsõ ilyen tanácskozás csütörtökön volt, ahol a fideszes többség támogatta a polgármester indítványát. A polgármester kezdeményezését azzal indokolja, hogy így elejét lehet venni a képviselõtestületi üléseken a kampányolásnak.</p>

Meggyes Tamás polgármester azt is közölte, hogy a választásokig minden testületi ülésen szavaztat a javaslatról - mondta pénteken a Független Hírügynökségnek Jónás László, az MDF városi elnöke. Winkfein Csaba, az MSZP városi vezetõje több mint felháborítónak nevezte a polgármester lépését, hozzátette: az õ demokrácia felfogásába ez nem fér bele.

Takács István, az esztergomi önkormányzat sajtófelelõse az esetrõl a Független Hírügynökségnek azt mondta, semmi más nem történt, mint hogy a polgármester minimálisra csökkentette annak a lehetõségét, hogy a nyilvános testületi üléseken a képviselõjelöltek kampánybeszédeket mondjanak a választásokig.

Az MDF-es Jónás László a "demokrácia paródiájának" nevezte Meggyes Tamás polgármester és a fideszes képviselõk lépését. Hozzátette: eddig sem a városi televízióban, sem az újságban nem adhattak hangot az MDF-es és MSZP-s képviselõk véleményüknek, most már a testületi üléseken sincs erre lehetõségük. Ráadásul, a legtöbb esetben csak néhány órával az ülések elõtt kapják meg az napirendet és az elõterjesztéseket, így még felkészülni sem tudnak idõben. A képviselõ szerint ilyen antidemokratikus hozzáállással nem lehet egy várost vezetni.

Az esztergomi testület 23 tagjából 13 a Fidesz-KDNP képviselõje, a többi képviselõi székben két-két MSZP-s, MDF-es delegált, illetve a Civil Összefogás és az MVMP (Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja) szintén két-két tagja ül, rajtuk kívül egy független és egy SZDSZ-es képviselõ van még a testületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!