Friss hírek

2010.01.04. 17:58

Továbbra sem közlekedik menetrend szerint néhány busz a fõvárosban

<p>Hétfõ este is ritkábban közlekedõ buszokra kell számítaniuk bizonyos vonalakon a BKV utasainak. A legutóbbi információk szerint 5-10 perccel többet kell várakozni a megállókban, de van olyan busz is, amely a szokásos 7-8 perc helyett csak félóránként indulnak. A tömegközlekedési vállalat honlapján folyamatosan tájékoztatják az utasokat a menetrendtõl eltérõen közlekedõ járatokról..</p>

A BKV tájékoztatása szerint jelenleg 9 busz vonalán vannak nagyobb fennakadások: ezek a 7E, a 16 és a 16A, a 27, a 33E, a 36, a 169E, a 178-178A, a 194, valamint a 198-as járatok. A gyors 7-es például 6 perc helyett 10 percenként jár, a 27-esre és a 178-asra viszont 7-8 perc helyett most 30-at kell várni.

A fennakadás hétfõ reggel óta tart a BKV-nál. Üzemkezdetkor nem állt forgalomba ugyanis a buszok egy része, fõként azért, mert a szakszervezetek felhívták a sofõrök figyelmét, hogy kérjenek tartalék buszt, ha bármilyen hibát észlelnek a jármûvön. Nemes Gábor szakszervezeti vezetõ korábban azt mondta: a sofõrök csak betartják a munkáltató, vagyis a BKV által elõírt szabályokat.. A jármûátadás idejét eddig a kollektív szerzõdés határozta meg, de annak hiányában most mások a szabályok. Ezek alapján minimum 65 pontot kell ellenõrizni egy buszon forgalomba állás elõtt. Ezt végigvizsgálják és ha hiba van, másik jármûvet kérnek. Információink szerint több mint 100-zal kevesebb busz jár az utakon, mint általában.

A BKV új kollektív szerzõdésérõl hétfõn is tárgyalt a menedzsment és az érdekképviseletek, de továbbra sem született megállapodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!