Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 17:31

Havazás - Ideiglenes melegedőket jelölnek ki Szabolcs megye áram nélkül maradt településein

Nyíregyháza, 2013. március 15., péntek (MTI) - Ideiglenes melegedőket jelölnek ki a lakosság számára Szabolcs-Szatmár-Bereg megye áram és fűtés nélkül maradt településein - közölte Vinnai Győző kormánymegbízott a rendkívüli időjárási helyzet miatt összehívott védelmi bizottsági ülést követően pénteken, Nyíregyházán.

Nyíregyháza, 2013. március 15., péntek (MTI) - Ideiglenes melegedőket jelölnek ki a lakosság számára Szabolcs-Szatmár-Bereg megye áram és fűtés nélkül maradt településein - közölte Vinnai Győző kormánymegbízott a rendkívüli időjárási helyzet miatt összehívott védelmi bizottsági ülést követően pénteken, Nyíregyházán.A kormánymegbízott elmondta: a kora délutáni órákhoz képest csökkent az áramkimaradás által érintett települések száma, jelenleg 82 településen mintegy 57 ezer fogyasztási helyet érint az üzemzavar.

Az áramszolgáltató 110 munkatársa folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán, az azonnali és gyors áramellátás azonban nem megoldható minden érintett településen - hangsúlyozta. A megyei védelmi bizottság ezért elrendelte a tartósan áram és fűtés nélkül marad lakosság tájékoztatását, valamint ideiglenes elhelyezését és ellátását az erre kijelölt települési melegedőhelyeken. Ezeken a helyeken a többi között meleg teát és takarókat biztosítanak a rászorultaknak.

A meghozott határozatok végrehajtásával a helyi védelmi bizottságok elnökeit, a polgármestereket, illetve a nyolc járási rendőrkapitányság vezetőit bízták meg - tette hozzá Vinnai Győző. A feladatok szervezésébe bevonták a Magyar Vöröskeresztet, a mentőszolgálatot, a polgárőrséget és több civil szervezetet is.

Vinnai Győző tájékoztatása szerint a megye útjai nehezen járhatóak, de nincsen megközelíthetetlen település. A hatóságok csütörtök este óta folyamatosan végezték a hóban rekedt járművek utasainak mentését: Görögszállás-Varjúlapos tanyánál két InterCity vonat vesztegelt csaknem ötszáz emberrel. Az utasokat a katasztrófavédelem a rendőrséggel együttműködve terepjáró mikrobuszokkal és autóbuszokkal mentette ki, majd Nyíregyházára szállították őket.

A védelmi bizottság egyben utasította a helyi védelmi bizottság elnökeit, a rendőrséget, a mentőszolgálatot és a polgárőrséget, hogy alakítsanak mentőcsoportokat az elakadt járművek utasainak összehangolt kimentésére és biztonságos elhelyezésére - mondta el a kormánymegbízott.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!