Friss hírek

2009.12.30. 09:18

Kormányszóvivõ: az OMV olcsóbban adja az üzemanyagot

<p>Jobb ajánlatot tett, ezért nyert az OMV a kormányzati szervek egységes tankolási tenderén - jelentette ki a kormányszóvivõ a Független Hírügynökségnek. Szollár Domokos elmondta, hogy literenként 2-3 forinttal olcsóbban kapják tõlük az üzemanyagot, ezzel 100-150 millió forintot spórolnak meg.</p>

Az OMV és a MOL maradt a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt végsõ tenderben. Az OMV jobb árajánlatot tett, 2-3 forinttal olcsóbban adja az üzemanyagot, így õk nyertek - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek a kormányszóvivõ. Szollár Domokos elmondta, hogy az ár 70 százalékban számított, a kutak földrajzi elhelyezkedését 10, míg a töltõállomások számát 20 százalékban vették figyelembe - ez utóbbiban egyébként a MOL volt a jobb. A kormány 2010 december végéig kötött szerzõdést az OMV-val 50 millió liter üzemanyag-keretre. A kormányszóvivõ szerint ezzel 100-150 millió forintot takarítottak meg.

Az OMV-üzemanyagkártyákat a központi kormányzati szervek használják, így a minisztériumok, vagy a rendõrség. A rendszer a kormányszóvivõ szerint nyitott, csatlakozhatnak hozzá a központi költségvetéshez tartozó intézmények: például az önkormányzatok és a kórházak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!