Friss hírek

2009.05.09. 07:20

Mégsem vonul vissza Jose Carreras

<p>Mégsem vonul vissza az operaszínpadról Jose Carreras - legalábbis az általa létrehozott alapítvány szerint. A spanyol énekes "nyugdíjazásáról" pénteken adott hírt a brit The Times című lap. A leukémia elleni küzdelmet segítő Jose Carreras Alapítvány közleménye szerint azonban az újság "félreértelmezte" Carreras szavait.</p>

"Szeretnénk formálisan is visszautasítani ezt az állítást" - közölte az alapítvány, hozzátéve, hogy a tenor visszavonulásáról szóló információ annak félreértelmezése, amit Carreras mondott a lapnak adott interjúban. Az alapítvány szerint az énekes úgy fogalmazott, hogy "nem az operaelőadásokra kíván koncentrálni" a jövőben, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem vállal operaszerepet.

"Miként az opera és a komolyzene rajongói is tudják, Jose Carreras évek óta ad exkluzív koncerteket és szólóesteken lép fel világszerte. De ez nem jelenti azt, hogy feladta volna az operaéneklést, ha adottak a megfelelő művészeti és professzionális körülmények" - áll az alapítvány közleményében. A szervezet szerint Carreras "teljesen normálisan" folytatja munkáját.

A londoni The Times pénteken közölt írást Jose Carreras visszavonulásáról, idézve az énekest, aki szerint épp elég lenne neki, ha csak koncertfelkéréseknek tenne eleget a jövőben. A 62 éves tenor az interjúban úgy fogalmazott: "A megfelelő körülmények nélkül az operakarrieremnek vége."

A lap kiemelte: Carreras visszavonulása azt jelentené, hogy a 71 éves Placido Domingo marad az egyetlen az operatörténelem leghíresebb triójának, a "Három Tenornak" a tagjai közül, akit még színházi előadásban láthatnak a nézők. A harmadik tenor, Luciano Pavarotti 2007-ben hunyt el hasnyálmirigy-rákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!