Porondon Vona óvodalátogatása

Akt.:
Vona Gábor az ózdi óvodások között
Vona Gábor az ózdi óvodások között - © Fotó: Béli Balázs
Ózd – A pártelnököt „pedofíliával” vádolják, amiért Ózdon mesét olvasott az óvodás gyerekeknek.

Néhány nappal ezelőtt Ózdon, a Mogyorósvölgyi óvodába látogatott el Vona Gábor. A Jobbik elnöke álruhás országjárása során a gyerekeknek olvasott meséket Mátyás Királyról. Az esemény óta a baloldali és a liberális pártok folyamatosan támadják a politikust, és a város polgármesterét, Janiczak Dávidot. Elsőként az Együtt elnöke követelt vizsgálatot Balog Zoltán minisztertől, de az EMMI a fenntartóhoz irányította a tiltakozót. Ezután az LMP és az MSZP is megnyilvánult az ügyben.

Hétfői ózdi sajtótájékoztatóján Nyakó István, a szocialisták választókerületi elnöke elmondta: megválasztásakor Janiczak Dávid nem arra kapott felhatalmazást a város lakóitól, hogy pártesemény színhelyévé tegye a város intézményeit.

– Elejét kívánjuk venni a további kampánycélú politikai pedofíliának, és szeretnénk, ha ezt az ügyet az ózdi városháza, adott esetben Péterfalvi Attila“, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke megvizsgálná – mondta Nyakó István.

Nem politikusokkal, hanem felnőttekkel

A baloldali és a liberális támadásokat nem hagyta szó nélkül az észak borsodi város első embere. Janiczak Dávid, a következőképpen reagált az „óvodalátogatásos ügyre.”

– Ha látták volna azt a sok boldog, mosolygó, szeretettel teli gyermeket, akik nem politikusokkal, csak kedves felnőttekkel találkoztak, talán lenne egy kis lelkiismeret furdalásuk, persze ha van egyáltalán lelkük. Éppen ezek a pártok és a kézivezérelt médiumaik azok, akik politikai célokra akarják felhasználni ezt az eseményt. Főként az Együtt és hasonló, egyébként támogatottsággal szinte nem rendelkező pártok próbálnak hangot adni így az elvtelen megnyilvánulásaiknak. Ám, ha éber emberekkel találkoznak, akkor ez veszélyes is lehet, mert a nagyjából két százalékpontos támogatottságuk hamar feleződni fog. Egyébként pedig most már el a kezekkel Ózdtól – tette hozzá Janiczak Dávid.

ÉM-ME


MSZP: ki adott engedélyt politikai rendezvényre egy ózdi óvodában?

Ózd, 2015. június 1., hétfő (MTI) – Helyi önkormányzati képviselőjén keresztül az MSZP “lépni fog” a Jobbik elnökének egy ózdi önkormányzati óvodában tett látogatása miatt, azt kérdezve az illetékesektől, hogy ki kért és ki adott engedélyt politikai rendezvényre az óvodában. tovább »

Emmi: Vona óvodalátogatása miatt forduljanak a fenntartóhoz vagy az ombudsmanhoz!

Budapest, 2015. május 30., szombat (MTI) – Ha valaki fel akar lépni Vona Gábor Jobbik-elnök ózdi óvodalátogatása miatt, azt a fenntartóhoz, a felügyeleti szervhez vagy az ombudsmanhoz intézett hivatalos megkereséssel teheti meg a hatályos jogszabályoknak megfelelően – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel. tovább »

Együtt: Balog Zoltán indítson vizsgálatot Vona ózdi óvodalátogatása miatt!

Budapest, 2015. május 30., szombat (MTI) – Vizsgálatot követel az Együtt Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől Vona Gábor Jobbik-elnöknek egy ózdi önkormányzati óvodában tett látogatása miatt. tovább »