Poprádon kezdik az e heti „táncot” a Jegesmedvék

Akt.:
A két csapat a csoportselejtező első fordulójában már megmérkőzött egymással, akkor a DVTK nyert hosszabbítás után 4-3-ra
A két csapat a csoportselejtező első fordulójában már megmérkőzött egymással, akkor a DVTK nyert hosszabbítás után 4-3-ra - © Fotó: ÉM
Miskolc – Kedd este Szlovákiában szerepelnek a DVTK Jegesmedvék jégkorongozói.

HK Poprad – DVTK Jegesmedvék mérkőzést rendeznek kedden 18 órától a Tátra „lábánál” fekvő város jégcsarnokában, ahol a Visegrád Kupa elődöntőjének első meccsét játsszák a felek. A piros-fehérek ezen a héten, kis túlzással, többet utaznak majd, mint egy külügyminiszter, hiszen alighogy hazaérkeznek északi szomszédainktól, már mennek is Olaszországba, ahol a Kontinentális Kupa 3. fordulója keretében lépnek fel és vívnak három összecsapást péntektől vasárnapig – a négyes döntőbe jutásért. Szóval pihenni nem sokat fognak, és tagjaik közül hárman – Magosi, Pavuk és Vas – az elmúlt napokban sem voltak szabadságon, mert mindannyian a budapesti Négy Nemzet Tornáján szerepeltek a magyar válogatottban.

A döntőbe jutásért

– Az egy hetes szünet első három napját kapták pihenőként a fiúk, majd a múlt csütörtökön elkezdődtek, vagy inkább folytatódtak a tréningek vezetőedzőnk, Mikael Tisell irányításával – mondta Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék csapatmenedzsere. – A játékosok többsége az aktív kikapcsolódást választotta és valamelyik európai városba kirándult, vagy a természetbe tette át a „székhelyét”, de néhányan a családjaikhoz látogattak haza. A három válogatott sportolónk nagy örömmel állt a nemzeti együttes rendelkezésére, ezért lehet, hogy fizikailag picit fáradtabbak lesznek, de az őket ért új impulzusok következtében mentálisan feltöltődtek. Kedden este nagyon nehéz meccsre számítok, ugyanis a Visegrád Kupa szlovák szereplői közül most a poprádiak vannak a legjobb formában. Az augusztusi hazai meccsünkön is megmutatták, hogy mire képesek, azóta pedig nyilván még jobbak lettek. Mindenképpen olyan eredményt szeretnénk elérni, amivel megmarad az esélyünk a visszavágóra, arra, hogy hazai környezetben harcoljuk ki a döntőbe jutást.

Nagy iramú lesz

A Jegesmacik egyik legjobbja a válogatott Vas János, akinek nagy álma, hogy a tagja legyen a jövő tavasszal Budapesten sorra kerülő, divízió I/A-s világbajnokságon jégre lépő válogatottunknak.

– Nagyon várom a poprádi fellépésünket – jelentette ki a gólerős csatár. – Hétfő óta mentálisan és fizikálisan is valamennyien erre a meccsre hangolunk. A csata egészen biztosan gyors iramú és küzdelmes lesz, sok múlik majd a helyzetkihasználáson, továbbá az emberelőnyös és -hátrányos játékban nyújtott produkción. Természetesen az a célunk, hogy minden szituációban felülmúljuk a nagyon jó képességű játékosokból álló Poprádot és a számunkra lehető legjobb eredményt érjük el, aztán következhet az olaszországi „kirándulás”.

– Kolodzey Tamás –A Visegrád Kupa elődöntőjének programja

Első meccsek, november 14. (kedd)

  • 18.00: HK Poprad – DVTK Jegesmedvék
  • 18.45: Fehérvár AV19 – HK Nitra

Visszavágók, november 28. (kedd)

  • 18.00: HK Nitra – Fehérvár AV19
  • 18.30: DVTK Jegesmedvék – HK PopradTovábbi hírek a BOON - Sport - Jegesmedvék kategóriából

Sporthírek