Helyi közélet

2015.10.15. 19:46

Bűnmegelőzésről „szabadon” a Miskolci Egyetemen

Miskolc - A Bűnmegelőzési Szabadegyetem újabb kurzusa kezdődött el Miskolcon.

Miskolc - A Bűnmegelőzési Szabadegyetem újabb kurzusa kezdődött el Miskolcon.

A Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság többéves szakmai együttműködésének a „Bűnmegelőzés a XXI. században – a modern technika és az ember” címmel bűnmegelőzési szabadegyetemi képzés indult szerdán.

A XXI. század felgyorsult gazdasági, társadalmi világában a bűnözők a legmodernebb technikákat, eszközöket, módszereket vetik be céljaik elérése érdekében. A modern technika betört az ember életébe, de része lett a bűnözésnek is. Fontos, hogy e fejlődéssel együtt gyarapodjon a bűnüldözés és a bűnmegelőzés eszköztára is, lehetőleg úgy, hogy fel tudja venni a lépést a bűnözők elleni küzdelemben.

Középpontban a gyakorlat

A Bűnmegelőzési Szabadegyetem a prevenció területén elsődleges szakmai küldetésnek tekinti, hogy közvetítő minőségben szerepet vállaljon a rendvédelmi szervek, valamint a felnőtt­oktatási intézmények hallgatói, az Észak-magyarországi régió intézményei, hatóságai, munkatársai és minden érdeklődő állampolgár között. A „híd” funkció betöltését elsősorban a felnőttképzésben alkalmazható módszerek, eszközök biztosítják. Az előadók magas szintű szakmai felkészültségének, gyakorlatorientált előadásainak, esetismertetéseinek köszönhető a kurzusokon a maximális jelentkezői létszám.

Az első nap előadásain Csesztregi Tamás, a Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi vegyész szakértője a drogellenes küzdelem technikai oldalától, a szerhasználatról tartott előadást. A Támaszpont Egyesületet képviselő Zsebeházi Ferenc A droghasználat humán oldala a volt szerfogyasztó szemével címmel adott elő.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában