Helyi közélet

2015.05.11. 00:15

Fotók: Veteránautók Telkibányán

Telkibánya - Henry Ford autógyárosnak tulajdonítják a mondást, miszerint a Ford-T modellt bármilyen színben megrendelheti a kedves vásárló, amennyiben az a szín a fekete.

Telkibánya - Henry Ford autógyárosnak tulajdonítják a mondást, miszerint a Ford-T modellt bármilyen színben megrendelheti a kedves vásárló, amennyiben az a szín a fekete.

Ezt bizonyítandó egy eredeti Ford-T is tiszteletét tette a hét végén a telkibányai veterán autós találkozón, amelynek az Aranybánya üdülőközpont adott helyet.

Kassa–Telkibánya–Kassa – ez a Cassovia Veterán Autós Klub túraútvonala, amelyet ezen a hét végén tettek meg a szlovákiai veterán autók büszke tulajdonosai. A telkibányai Aranybánya üdülőközpontban megtartott szombati rendezvényen a több mint 60 autó egy része éppen csak meghaladta a 30 éves korhatárt, de az igazán koros példányok kora már a 80 évet is túllépte, ami jelzi azt, nagyapáink is képesek voltak jó minőségű autókat gyártani. Sápi Tibor, az Aranybánya üdülőközpont tulajdonosa elmondta, a szlovák klub kereste meg tavaly ezzel az ötlettel, hogy tartanának egy bemutatót a járműparkjukból. – Örömmel fogadtam ezt a javaslatot, és miután idén már második alkalommal adhatunk otthont ennek az eseménynek, talán még hagyománnyá is válik – mondta Sápi Tibor. – Ennek külön örülnék, hiszen ez egy igazán turistacsalogató rendezvény, amely tovább növelheti a Zempléni-hegység vonzerejét, amelyre ennek a régiónak nagyon nagy szüksége is van.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában