Pontot rabolt a Kaposvár

DVTK-Kaposvár
DVTK-Kaposvár
Miskolc – Döntetlent játszott a DVTK NB I-es labdarúgócsapata szombaton, a bajnokin.

Kaposvár – MTK 1-0. Az előző fordulóban. Márpedig az a csapat nem lehet rossz, amelyik legyőzi az egyik bajnokaspiránst, még akkor sem, ha hét hellyel hátrébb van a tabellán, mint aktuális vendéglátója. Na ja, mindkettő kihagyott egy-egy ziccert az elején, a dunántúliaknál Grúz, a miskolciaknál pedig Kethevoama, miután forintos labdát kapott a kapitány Vitelkitől. A Kaposvár gyakorlatilag azt mondta, ,,itt van a tér, kezdeményezzetek, ha tudtok, mi pedig ellentámadunk… ha tudunk.” Ment is, tette a dolgát a Diósgyőr, jobbára a védők mögé akarták bejuttatni a játékszert Sipekiék, sikerrel, csakhogy a zöldek mindig időben észleltek. Oláh (meg néha Alves) kivételével gyakorlatilag a védekezéssel törődtek a Prukner-fiúk, így a leszűkített területen kellett volna valamit alkotnia a DVTK-nak. Egy pontatlan passz, és máris odalett a támadás lehetősége, a vendégek támadóduója viszont remekül összejátszott. Mikor már azon törték a fejüket a drukkerek, hogy akkor most miként is lehetne kiegyenlíteni, egalizálta az állást a Diósgyőr, amely tulajdonképpen kezében tartotta az irányítást, ám azzal (ezt a momentumot leszámítva) igazából nem tudott élni.

A második félidő

A szünetben Csank János lehozta a csatárposzton ezúttal kezdő, s nem sokat mutató Halgast, érkezett Simon, akiben mindig benne van egy gólocska. Na, erre pont nem ő került kihagyhatatlan helyzetbe nem sokkal a második játékrész kezdetét jelző sípszó után, hanem Kethevoama, aki a légióstárs, Douva passzát követően vagy túl sokáig nézte a jobb alsó sarkot, vagy túl lazára vette a figurát, a lényeg, hogy Milinte a nap védését produkálta. Az offenzíva ereje aztán szépen lassan alábbhagyott, a DVTK görcsösen küzdött a mindent eldöntő találatért, ám a Kaposvár szervezetten, könnyedén állta a sarat, mint Erdei Zsolt az ütéseket a ringben, így aztán nem is lehetett más vége ennek a kilencven percnek, mint pontosztozkodás. A Diósgyőr hazai pályán ezzel sorozatot szakított, ugyanis az Andrássy úton ebben a szezonban nem játszott döntetlent. Eddig.


Prukner-puszik
Félezredik alkalommal ült elsőosztályú mérkőzésen a kispadon Csank János, a hazaiak mestere. Ezen alkalomból a klub részéről egy plakettet kapott, mellé pedig pezsgőt. A kaposváriak szakvezetője, Prukner László is gratulált az ózdi születésű mesternek, méghozzá két puszival.

Jegyzőkönyv
Diósgyőri VTK – Kaposvári RFC 1-1 (1-1)
Diósgyőr, 3500 néző. V.: Vad II. (Kelemen, Fehér).
DVTK: Szalma – Katona, Hegedűs, Rubint – Farkas V., Vitelki, Sipeki, Kethevoama, Sadjo – Halgas, Douva. Vezetőedző: Csank János.
Kaposvár: Milinte – Kovácsevics, Petrók, Zahorecz, Pintér A. – Szakály D., Grúz, Vasziljevics, Szakály P. – Oláh, Alves. Vezetőedző: Prukner László.
Csere: Halgas helyett Simon a 46., Szakály D. helyett Suljics a 60., Vasziljevics helyett Bozsovics a 78., Szakály P. helyett Ribi a 81. percben.
Sárgalap: Zahorecz a 18., Szakály P. a 79., Katona a 80. percben.
Gólszerző: Alves (0-1) a 28., Kethevoama (1-1) a 32. percben.

Kapcsolódó cikkek: