Pontosan, a pontokért az ADAC 3-Städte-Rallye-n

Pontosan, a pontokért az ADAC 3-Städte-Rallye-n
Beszélgetés a miskolci autóversenyzővel, Juhász Csabával a németországi Rally verseny előtt.

– Az utolsó nagy megmérettetés a németországi ADAC 3-Städte-Rallye lesz az idén a Mitropa Rally Kupában számotokra. Hogyan készülsz fel erre a versenyre? A 2011-es versenyzésetek mekkora előnyt jelenthet most?

– 8 különböző gyorsasági lesz, és mindegyiket kétszer lehet bejárni. A pályabejárás reggel nyolctól délután háromig tart, ami egy igen szűk időtartam. Nekünk most nagy előnyünk lesz, hogy a tavalyi versenyen már volt négy gyorsasági a mostani nyolcból, így ezeket már nem kell felírnunk.

– Mi volt a hiba a váltóban Bassanoban? Sikerült-e rendbe rakni? Illetve teljes átvizsgálást kapott-e a Honda?

– Sajnos egy szinkronos váltóval versenyzünk, és ez nem bírja azt az igénybevételt, amit ezeken a lassú, technikás pályákon kap. A legtöbbször a kettes fokozatot kellett használni és ez fel is mondta a szolgálatot. Szerencsére a német pályák tempósabbak, ezeken a szakaszokon majd a kettes fokozat pihenhet.

– Mit tudhatunk a pályákról? Ismétlődnek-e vagy lesz új szakasz is esetleg benne?

– Pénteken lesz egy 6,4 km-es gyors kétszer, amiből a második már sötétben lesz. Úgy gondolom ez jó lesz bemelegítésnek J. Szombaton további 6 szakasz lesz még kétszer-kétszer, úgy gondolom ezeken fog eldőlni a pontok sorsa.

– Hallom már a magyar szurkolók bejelentkeztek a facebook-on, hogy az idén is szeretnének szurkolni nektek!

– Szerencsére majd minden versenyen előkerülnek a kint élő MAGYAROK, akik mindig bíztatnak minket. Ez nagyon jól esik nekünk és óriási lelki segítség, amikor egy idegen közegben kell versenyezni.

– Milyen eredményt vársz magatoktól?

– Ezek a pályák szélesebbek, tempósabbak így ez jobban fekszik az autónknak, mint az olasz futamok. Nem teljes még a nevezési lista, ezért nem tudom, hogy kikkel kell majd megküzdenünk a Mitropa Cup-ban, de egy valami biztos, hogy nekünk padlón kell mennünk, ha év végén jó eredményt akarunk elérni. A többi meg a szerencsén is múlik.

Köszönet a Támogatóinknak!

– Hajósi Miklós –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek