Pontos tavaszi nyitány: rajt az NB II-ben

Pontos tavaszi nyitány: rajt az NB II-ben
Pontos tavaszi nyitány: rajt az NB II-ben
A labdarúgó NB II tavaszi nyitófordulójában a Baktalórántháza hazai pályán fogadta a Kazincbarcikát, a 32. percében Szögedi 11-esből bevette a házigazda kapuját, így az első félidő után az állás: 0–1.  Pontos tavaszi nyitány: rajt az NB II-ben2 2007.03.10.

A Kecskeméten szereplő Tuzsér már a mérkőzés elején – öngóllal – vezetést szerzett, a szünetig pedig megtartotta előnyét. Az Orosháza otthonában pályára lépő Nyíregyháza Spartacus a 17. minutumban Cornaci jóvoltából betalált, így negyvenöt perc elteltével jobban áll az egyébként is esélyesebb látogató.

16:26:Nyert a Szpari, pontos Tuzsér és Bakta

Megkezdődött. Több, mint három hónap szünet után újfent labdába rúgtak a csapatok az NB II-ben is – a Baktalórántháza futballcsapata a Kazincbarcika elleni hazai fellépéssel indította a tavaszi szezont.

Az első félidő a vendégek számára sült el jobban: Szögedinek a 32. percben tizenegyesből szerzett góljára a második játékrész elején érkezett a válasz, midőn Szabó Róbert szép támadás végén mutatós kapáslövéssel egyenlített.

Mi több: az 59. minutumban Pálvölgyi löketét még védte a borsodi kapus, Ádámszki ismétlésével szemben viszont már tehetetlennek bizonyult – vagyis, fordított a Bakta. Győznie mégsem sikerült, mert a hajrában a szemfüles Simkó pontot mentett a Barcikának (2–2)

Mindeközben a Tuzsér együttese Kecskeméten vitézkedett – olyannyira, hogy az újonc és ősszel remekül szereplő látogató öngóllal (Lungu ügyetlenkedte a labdát saját kapujába…) jutott előnyhőz, majd a 77. percben a csereként beküldött Balogh egalizált (1–1).

A Tisza-partiak jól küzdöttek, a döntetlen dicséretes teljesítmény.

A Nyíregyháza Spartacus szintén idegenben mutatta meg magát és a 17. percben Cornaci szabadrúgásból bevette az Orosháza kapuját. A folytatásban hiába küszködtek a házigazdák, amikor pedig Jakab kiállítását követően emberhátrányba kerültek, minden esélyük elszállt. Nyert a Szpari (0–1) és továbbra is harcban áll a bajnoki címért.

18:08: Tipikus döntetlen Baktán

A labdarúgó NB II. megyebeli idénynyitóján a házigazda és a Kazincbarcika is vezetett, a vége pedig 2–2 lett a csípős hidegben.

Az esztendő első megyebeli labdarúgó tétmeccsét Baktalórántházán rendezték szombaton, az NB II-es összejövetelen a házigazdák célja a győzelem volt, amivel menekülni óhajtottak az alsóházból.

Amikor felsorakoztak a kezdéshez a csapatok kiderült, a hazaiak csak a földön verhetik meg riválisukat, hiszen szembeötlő volt a borsodiak magassági fölénye. És bár a vendégek az első félórában több szöglethez jutottak, ezek elhárítása nem okozott gondot. Sőt, a másik oldalon Ádámszki került ziccerbe, ám lövés helyett cselezni próbált. A kihagyott helyzetért szokás szerint büntetés járt: szó szerint, hiszen jogos tizenegyesből jutott előnyhöz a Barcika.

Szemet gyönyörködtető támadásból egyenlített a Bakta, és a találat után belelendült a házigazda. Jött is az újabb gól – a mezőny legjobbja, Pálvölgyi lövése után Ádámszki jókor volt jó helyen. Ügyesen őrizte előnyét a Madalina-csapat, nem húzta magára ellenfelét, így aztán nem is lógott a levegőben az egyenlítés. Mégis megszületett, Simkó találata előtt kétszer is szerencsésen pattant a vendégek elé a labda. Amíg a hazaiak az egyenlítés miatt bosszankodtak, majdnem újabb gólt kaptak, de Petranics hatalmasat védett Nagy Gábor fejese után.

Soha rosszabb idénynyitót. Tipikusan az a mérkőzés volt, amelyen mindkét gárda nyerhetett volna. Az ilyen meccsek szoktak döntetlenre végződni, mint ahogy most is.

Jegyzőkönyv, események

Baktalórántháza VSE–Kazincbarcika         2–2 (0–1)

Baktalórántháza, 500 néző, v.: Varga L.

Baktalórántháza: Petranics – Kozma A., Király, Bodnár, Illés Gy. (Sikorszki, 34. perc) – Pálvölgyi, Szűcs L., Rakóczi, Ignácz Z. (Illés L., 90.) – Szabó R., Ádámszki (Kozma J., 73.). Edző: Madalina György.

Kazincbarcika: Botló – Hanász, Kovács R., Bányai, Harnócz – Hegedűs V., Engi (Simkó, 62.), Szögedi, Sebők T. (Kerekes, 51.) – Dávid Z., Elek (Nagy G., 67.). Edző: Kádár Zsolt.

32. perc: Bodnár az alapvonalnál a tizenhatoson belül vesztette el a labdát Elekkel szemben, a hazai védőnek nem maradt más választása, lerántotta ellenfelét. A 11-esből Szögedi a kapu közepébe lőtt, 0–1.

49. perc: Pálvölgyi egy csel után jobbról, ballal emelt a kapu elé, Szabó R. pedig 12 méterről, félfordulatból, egyből a kapu jobb oldalába lőtt, 1–1.

59. perc: Szűcs indítása után Pálvölgyi elé került a labda, 8 méteres lövését Botló védte, a kipattanót pedig Ádámszki 6 méterről a bal alsó sarokba gurította, 2–1.

87. perc: Dávid birkózta le Sikorszkit, majd Simkó elé gurított, a cserecsatár 10 méteres lövése Petranics kezét is érintve hullott a kapu közepébe, 2–2.

Mesterszemmel

Madalina György: Nagyon változatos és színvonalas mérkőzésen bármelyik csapat nyerhetett volna.

Kádár Zsolt: Fordulatos mérkőzésen a látottak alapján reális eredmény született.

– Koncz Tibor, Bodnár Tibor -További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek