Pont nélkül maradt a Mezőkövesdi KC

Akt.:
Szepesinek ezúttal nem sikerült a kapuba találnia
Szepesinek ezúttal nem sikerült a kapuba találnia
Mezőkövesd, Orosháza – A férfi kézilabda NB I alsóházi rájátszás 9. fordulójában idegenben kapott ki a kövesdi együttes.

Az élvonal 7–14. helyéért zajló sorozat szerda esti meccsét a pontszerzés reményében Orosházán vívta a rájátszásban addig még veretlen borsodi alakulat. A vendégek rosszul kezdtek, az első percekben nem jöttek be az átlövéseik, a hazaiak pedig gyors támadások után szerzett gólokkal 2-0-s előnyre tettek szert. Ez nem törte le Skaliczki László legénységét, amely az 5. perctől kezdve fokozatosan magához tért és a pályán átvette az irányítást.

Hárommal is

Összeállt az MKC védőmunkája, mindenki besegített mindenkinek és ez a tény az eredményjelzőtáblán is kifejezésre jutott (9. perc: 3-5). Ettől kezdve jól tartották magukat Szepesiék, energikus játékkal rukkoltak ki és a műfaj valamennyi elemében átlagon felülit produkáltak. A borsodiak átlövésből, szélről és a beálló posztjáról egyaránt bevették a Linamar kapuját (16. perc: 6-8) és ez jót ígért. Az FKSE együttese persze kapaszkodott, s fáradozását részsiker koronázta, hiszen egy találatra zárkóztak fel (20. perc: 9-10). Innentől kezdve azonban a szünetig a borsodiak uralták a küzdőteret: Radnicék indításai bejöttek, tetszetős rohamokat vezettek és három „pontos” különbséget hoztak össze (24. perc: 11-14). A találkozó képe ezután a dudaszóig alapvetően nem változott, a 30 perc alatt idegenben szerzett 16 gól a matyóvárosiak dicséretére vált.

Fordult a kocka

A második félidőre az „öltözőben maradt” a Mezőkövesdi KC, míg az Orosháza – valószínűleg trénerének fejmosása miatt – nagyon összekapta magát. Az otthoniak 5-1-es szériával nem csupán ledolgozták hátrányukat, hanem a játékrész harmadának elteltét követően már ők álltak jobban (40. perc: 19-17). A kövesdiek ekkor sebességet váltottak és pár perc alatt nyílttá tették a férfias csatát (46. perc: 21-20). Viszont ellőtték puskaporukat: a hátralévő időben már nem tudták ellenfelükre kényszeríteni akaratukat és amikor az 52. percre ugrott az óra mutatója, érezni lehetett, hogy Benisék ezúttal nem tudnak átlendülni a holtponton (24-21). Az Orosháza a hajrában őrizte biztos fórját, míg a vendéggárdában nem volt elegendő erő a fordításhoz. Az MKC a rájátszás során először szenvedett vereséget, és kudarcának az volt az oka, hogy a szünet után csak kilencszer vette be a hálót, míg sajátja tizennégyszer rezdült.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Orosházi FKSE-Linamar – Mezőkövesdi KC
28-25 (14-16)

Orosháza, 300 néző. V.: Andorka, Hucker.

Orosházi FKSE-Linamar: Herjeczki – NÉMETH L. (5), MILAS (3), Buday (-), Németh G. (2), MAZIC (4), Pásztor M. (-). Csere: Miklós G. (kapus), Szeitl (-), Stranigg (2), KNEZEVIC (7/2), Berta (-), Varsandán Á. (-), Jancsó (-), Radojevic (3), Mazic (2). Vezetőedző: Vladan Jordovic.

Mezőkövesdi KC: Balogh – Benis (1), GRIGORJEV (6), Mekaru (3/3), ANTAL SZ. (4), RADNIC (4), Kiss R. (2). Csere: Holló (kapus), Kovács B. (-), Szepesi (-), Kovács P. (-), Füstös (1), Grünfelder (1), Hajdu G. (2), Trivkovic (1), Bozoljac (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Vladan Jordovic: – Az első félidő a vendégeké, a második a miénk volt. Értékes két pontot gyűjtöttünk, és ez még jól jöhet a végelszámolásnál.

Skaliczki László: – Nagyon elfáradtunk a második félidőben, hiszen csak kilenc gólt lőttünk. Teljesítményünkön látszott a sorozatterhelés, ráadásul fegyelmezetlenek is voltunk a szünet után, és ezt nem tudtuk kivédeni.

hirdetés


hirdet�s