Polt Péter: az ügyészség eljárása szakszerű volt

A Legfőbb Ügyészség megvizsgálta a Kulcsár Attila kihallgatásáról készült egy hete nyilvánosságra került videofelvételt és megállapította, hogy az ügyészség eljárása törvényes, és szakszerű volt.

Polt Péter vasárnap este a Magyar Televízióban elmondta, nem vette volna a bátorságot, hogy a 186 órán át tartó kihallgatás-sorozatot néhány perc alapján minősítse. A legfőbb ügyész hangsúlyozta, hogy a bűnelkövetők és a velük kapcsolatban állók érdeke azt sulykolni, hogy a brókerügyben soha sem derül ki az igazság.

“A Magyar Köztársaság ügyészségének nincs takargatnivalója, sem ebben az ügyben, sem más ügyben” – hangoztatta Polt Péter a köztelevízió a Szólás Szabadsága című műsorának nyilatkozva. Majd hozzátette: reméli, hogy az ügyészséget európai színvonalú, bármelyik nyugat-európai országéval összevethető tevékenysége alapján ítélik meg és nem a kihallgatási technikákról történő vitatkozás alapján.

A legfőbb ügyész visszautasította azok véleményét, akik szerinte kétségbe vonták az ügyészség hozzáértését és tisztességét. Egyúttal kiemelte, hogy az eredmény majd minősíteni fogja az ügyészség törvényes eljárásban választott kihallgatási taktikáját is. Polt Péter elmondta azt is, hogy a Kulcsár-ügyben elkészült a vádirat, amiről várhatóan a hét közepén tartanak sajtótájékoztatót.