Ápolóra támadt egy beteg Mosonmagyaróváron

Ápolójára támadt egy beteg a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban. A férfi még hétfő délután fojtogatta minden előzmény nélkül az őt ellátó ápolónőt. A nővérnek egy doktornő sietett a segítségére, a támadót pedig a kiérkező a rendőrök fogták el.

47 éves beteg előbb egy érleszorítóval, majd puszta kézzel fojtogatta a halálra rémült nőt, aki kiabálni próbált – mondta el a Független Hírügynökségnek Dr. Bodnár Mária, a Karolina Kórház orvos – igazgatója.

A nővér nyöszörgését a szomszéd szobában dolgozó doktornő hallotta meg, aki azonnal a segítségére sietett. Kiszabadította kollégáját majd mindketten kifutottak a szobából és a férfira zárták az ajtót. A felbőszült támadót – akiről kiderült hogy részeg – végül a kiérkező rendőrök fogták el.

Jelentősebb mennyiségű ital elfogyasztását követően lett rosszul, ezért szállították a kórházba, ahol egy ideig nyugodtan viselte a vizsgálatokat, későbbi agresszív viselkedésére pedig nem tudott magyarázatot adni – tette hozzá Csokán Csaba, Mosonmagyaróvár rendőrkapitánya.

Az ápolónőt annyira megviselték a történtek, hogy táppénzre ment. Támadója ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indult eljárás.