Friss hírek

2008.10.02. 14:13

"A világlátott egérke" Kínában díjat nyert

<p>Nagy Lajos és Szilágyi Varga Zoltán A Világlátott egérke című sorozatának második epizódja ( A vonaton ringatózva) különdíjat nyert a kínai Changzhou-ban megrendezett animációs filmszemlén. Az olaszországi Chieti-ben a Matita filmfesztivál zsűrije pedig Alexei Alexeev KJFG No. 5 című munkáját a szerzői filmek szekció fődíjával méltatta.</p>

A Kecskemétfilm stúdió sikerével zárult szerdán Kína legnagyobb nemzetközi animációs seregszemléje. A Changzhou-ban megrendezett Kínai Nemzetközi Animációs és Digitális Művészeti Fesztiválon (CICDAF) Nagy Lajos és Szilágyi Varga Zoltán A világlátott egérke című animációs filmsorozatának második, A vonaton ringatózva című epizódja a televíziós kategória különdíját nyerte el.

A világlátott egérke folytatja fesztiválkörútját. A Belgrádban hamarosan kezdődő Balkanima-ra, a pozsonyi animációs biennáléra és a litván fővárosban október végén zajló Tindirindis fesztiválra is meghívást kapott Nagy Lajos és Szilágyi Varga Zoltán alkotása.

A közép-olaszországi Abruzzo tartományban vasárnap este véget ért Matita filmfesztivál Alexei Alexeev KJFG No. 5 című animációját díjazta. A Studio Baestarts ban készült animáció a Chieti-ben megrendezett nemzetközi verseny szerzői filmek szekciójának fődíját nyerte el.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!