Politikai vitanap lesz kedden a parlamentben

Ezen a héten szavaznak a képviselők a munkaügyi tárgyú törvények módosításáról, így a szabadságolás rendjének megváltoztatásáról és módosítanak több agrártörvényt is a parlamentben. A Fidesz kezdeményezésére a képviselők kedden politikai vitanapot tartanak Vidékfejlesztésztés vagy falurombolás címmel.

Hétfőn az Országgyűlés zárószavazást tart több agrártörvény módosításáról és szavaznak a munkaügyi tárgyú törvények módosításáról is. Ez utóbbi szerint idén már csak az éves szabadnapok egynegyedét lehetne átvinni a következő évre, szemben a jelenlegi szabályozással, ami nem szab ennek felső határt. A módosítás pontosítja azt is, hogy milyen esetekben lehet a szabadnapokat a következő évre átvinni, illetve szigorítja a munkaerő-kölcsönzés szabályait is.

A keddi ülésnapon a képviselők összesen több mint 5 órában tárgyalnak majd a kormány
vidékfejlesztési stratégiájáról. Ugyancsak kedden kerül napirendre az a bizottsági állásfoglalás is, amely szerint Balog Zoltán az októberi zavargásokat követő emberi jogi, honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottságok együttes ülésének vezetése közben megsértette a Házszabályt azzal, hogy részrehajlóan vezette a tanácskozást.