Politikai vihar egy kinevezés miatt Debrecenben

Az MSZP szerint a Fideszhez hû pártkatonák a büntetésüket igazgatói székben, több milliós fizetéssel töltik el Debrecenben. Zsiros Zsolt a szocialisták városi elnöke és Varga Zoltán alelnök közleménye szerint a Debreceni Vagyonkezelõ Zrt. azt a Virág László fideszes politikust, volt megyei közgyûlési alelnököt ülteti az A.K.S.D Városgazdálkodási kft. ügyvezetõi székébe, akit a bíróság 2007. decemberébent különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt elítélt. Virág 1 év 6 hónap börtönbüntetésre kapott, amit két év próbaidõre felfüggesztettek.

Az MSZP szerint Virág László nevéhez nem csak a Kenézy Kórház pszichiátriai részlegének építésekor jogosulatlanul kiutalt több tízmillió forinthoz kötõdik, de például a Debrecen-Airport Kft. ügyvezetõjeként a reptér területén található volt katonai épületek bontási szerzõdéseinek jogosulatlan aláírása is.

Virág László üzleti tevékenysége, szakmai-politikai múltja, Debrecenben betöltött szerepe “erõsen negatív egyenleget” mutat, és az MSZP szerint láthatóan nem zavarja az sem, hogy egy olyan évi több tízmillió forintos javadalmazást jelentõ igazgatói szék várományosa, amihez semmiféle szakmai gyakorlata nincs. Mint ahogy az sem okoz gondot számára, hogy a jelenlegi vezetés egyedül is megbirkózik a cégvezetés nehézségeivel. Virág olyan hatáskör és feladat nélküli vezetõi széket kap, amely nem is létezik.

A szocialisták közleményére reagálva hétfõn délután a Debreceni Vagyonkezelõ is közleményt adott ki. Ebben azt írják Virág László büntetlen elõéletû, a feladatkör betöltéséhez rendelkezik erkölcsi bizonyítvánnyal és megfelelõ szakmai képesítéssel is. Az A. K. S. D. Kft. taggyûlése pedig egyhangúlag támogatta a külföldi érdekeltségû többségi tulajdonos támogatásával egy második ügyvezetõ megválasztást. Virág László megbízása 2013. december 31-ig szól.Sporthírek