Politikai menlevelet kaptak Orbántól a rombolni akarók

Orbán Viktor
Orbán Viktor
Nincs tömegtámogatottsága, csak politikai menlevele azoknak a radikális csoportoknak, amelyek egyetlen célja a rombolás – nyilatkozta Szilvásy György kancelláriaminiszter.

A titkosszolgálatokat is felügyelő tárcavezető kifejtette: Orbán Viktor tudja, hogy ha a reformok meghozzák eredményüket, újra elveszíti majd a választásokat.

Még tart Demcsák Zsuzsa C típusú nemzetbiztonsági átvilágítása, így annak végéig nincs értelme az őt ért vádakról és feltételezett nemzetbiztonsági kockázatokról beszélni – mondta a kancelláriaminiszter.

Szilvásy György sajnálatosnak tartja, hogy ha valaki elkötelezi magát a kormány mellett, akkor rögtön a radikális ellenzék csatolt részei céltáblájára kerül. Jelen esetben nem Demcsák Zsuzsa szakmai munkájáról van szó, hiszen azt még senki nem tudja megítélni, hanem a személyéről és a családjáról. Kár, hogy így van – tette hozzá.

Szilvásy György így fogalmaz: “A radikális politika területére lépő Orbán Viktor azt mondja, hogy ha a kormány nem hajtja végre a nép akaratát – értve ezalatt a népszavazást -, akkor nincs tovább törvényre, alkotmányra való hivatkozás, akkor csak futni kell, de gyorsan. Orbán Viktor számára – úgy tűnik – már a törvénytelen út is nyitott, csak hogy meg tudja dönteni a kormányt.

Ez veszélyes játék. Orbán azért siet, mert tudja: a kormány reformintézkedései idővel meghozzák eredményüket, és emiatt újból elveszíti majd a választásokat. Akiknek a rombolás a célja, azok Orbán Viktortól kaptak politikai menlevelet az elmúlt hónapokban.” – mondta a kancelláriaminiszter a lapnak.