Politika, kritika

„A szocialista-szabaddemokrata kormány politikai döntése ismét figyelmen kívül hagyta Miskolc és Kelet-Magyarország érdekeit” – fogalmazott Juga György, a miskolci képviselőtestület Összefogás-Fidesz-MDF frakciójának vezetője azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen Halmai István frakcióvezető-helyettessel együtt a frakció álláspontját ismertették a kulturálisfőváros-pályázat eredményéről.

Juga György egyebek között azt mondta, hogy: „… végérvényesen kiderült, hogy a kilenc miskolci szocialista országgyűlési politikus érdekérvényesító képessége semmit se ér…”

A frakcióvezető kiemelte a bíráló testület két markáns kritikai észrevételét. Az egyik szerint általánosságban is kétséges egyes beruházások 2010 utáni fenntarthatósága – konkrétan a Rocklegendák Csarnokát említi –, a másik azt kifogásolja, hogy hiányoznak a tervek a lakótelepi negyedek integrálására, a történelmi városrészekkel való összekapcsolására.

A tájékoztató kezdeteként egyébként a frakció nevében köszönetet mondott Juga György a pályázat készítésében résztvevőknek munkájukért. Mint mondta: „Jól látható, hogy nem a helyiek lelkesedésén és összefogásán múlott a pályázat sikere”.

SZG