Polgárőrség alakult Emődön

Új matrica az autón, és két polgárőr
Új matrica az autón, és két polgárőr
Emőd – Polgárőrséget alakítottak a fiatal városban, amelynek tagjai önként vigyáznak a rendre. A tagság motivációja egyértelmű: javítani a település közbiztonságát, segíteni a rendőrök munkáját.

Emődön 37 taggal megalakult a helyi polgárőr egyesület – tudtuk meg Dobrosi László-tól, a szervezet elnökétől. A tagság motivációja egyértelmű: javítani a település közbiztonságát, segíteni a rendőrök munkáját. Emőd közrendje jónak mondható, ám mindig akadnak olyan események, betörések, lopások, amelyek érthető módon zavarják a helybelieket, rontja a biztonságérzetüket. Ezek megelőzését tűzte ki célul a polgárőrség.

Figyelnek az iskolára is

A polgárőrség tagsága sokszínű, a fiatalabbak ugyanúgy megtalálhatók itt, mint az idősebbek. Nagy hangsúlyt szeretnének helyezni az éjszakai járőrözés-re, hiszen a bűnözők is leggyakrabban a sötétben indulnak portyázni. Ugyancsak fokozottan figyelik majd az iskola környékét, hogy az oda tartó, illetve hazafelé menő gyerekeknek ne essen baja. Segítik a városi rendezvények lebonyolítását is. Az emődi polgármesteri hivatal támogatja a polgárőröket, így már tudtak venni egyforma mellényeket, sapkákat és egy fényhidat a járőrözésre használt autóra. Bíznak benne, hogy önkéntes tevékenységükkel hozzájárulhatnak Emőd közbiztonságának megszilárdításához.

HSz