Polgárőrök is vigyáznak a diákokra az iskolák környékén

Jól látható megállító tárcsa segíti a polgárőröket
Jól látható megállító tárcsa segíti a polgárőröket - © Fotó: Szaniszló Bálint
Miskolc – Főként a zebrák mellett ügyelnek a polgárőrök, segítve a biztonságos átjutást.

A megye polgárőrei – segítve a rendőrök munkáját a tanév kezdete óra az iskolai „műszakváltások” idején, azaz reggel és délután, főként a zebrák környékén segítik a diákok és szüleik biztonságos átjutását az utakon.

Kiképezték őket

Szakos István, az Avasi Polgárőr Egyesület elnöke minden reggel személyesen felügyelte az avasi polgárőrök tevékenységét. „Minden kollégám felkészült erre a munkára. A megyei polgárőr szövetség idén elrendelte, hogy azoknak az embereknek, akik részt vesznek ebben a tevékenységben, oktatást kell tartani. Ebben a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának forgalomirányító alosztálya volt segítségünkre. Tudni kell, hogy a gyalogátkelőhelyen való átsegítésnek szabályai vannak, amik fontosak a biztonság szempontjából.”

Biztonsággal áthaladni

A polgárőr vezető elmondta, hogy jól látható, figyelemfelhívó kézi tárcsa segíti a polgárőrök munkáját a gyalogátkelőhelyeknél. Fontos, hogy a zebra előtt állva idejében jelezzen a polgárőr, hogy kellő időben és biztonsággal tudjon megállni a jármű, és mindaddig ott kell tartózkodnia, amíg a gyalogosok biztonsággal áthaladnak.

– ÉM-SZB –