Polgármestereket és helyi képviselőket választanak

Előrehozott önkormányzati választások kezdődtek vasárnap két magyarországi településen. Aszódon polgármestert, míg Nagykarácsonyban polgármestert és helyi képviselőket is választanak.

A Pest megyei Aszódon két jelölt közül kerül majd ki az új polgármester, miután a korábbi városvezető májusban lemondott – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a város jegyzője. Kissné Kulybus Gizella hozzátette: a csaknem 4600 választópolgár 6 szavazókörben adhatja le voksát este 7 óráig. Mindkét jelölt függetlenként indul, ám egyikük a Fidesz támogatását is élvezi. A szavazás rendben megkezdődött, előzetes adatok este 8 órakor várhatóak.

A Fejér megyei Nagykarácsonyban polgármestert és helyi képviselőket is választanak – mondta a Független Hírügynökségnek a község jegyzője. Hanák Júlia hozzátette: a település előző vezetőjének megbízatása májusban szűnt meg, miután a helyi képviselőtestület feloszlatta magát. Heten versenyeznek a polgármesteri posztért, míg a 9 képviselői helyre 21-en pályáznak – valamennyien függetlenek. Vasárnap reggel 6 órakor mind a három szavazókör megnyitott, és az 1204 választópolgár közül néhányan már le is adták voksukat. Előzetes eredmény este 9 óra után várható.Sporthírek