Polgármesterek találkozója – Mezőkövesd: Tovább fejlesztik a Zsóryt

Dr. Fekete Zoltán (balra) Pásztor Attila újságíróval beszélget
Dr. Fekete Zoltán (balra) Pásztor Attila újságíróval beszélget - © Fotó: Kozma István
Mezőkövesd – Új közösségi teret és egészségparkot alakítanak ki a mezőkövesdi fürdő környezetében.

– Ebben az évben számos fejlesztés zajlott, jelenleg is tart, és több pályázatunk is pozitív elbírálást kapott – mondta dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere. – Az egyik sikeres pályázatunkkal több mint 918,5 millió forint támogatást nyert önkormányzatunk a „Zsóry gyógy- és egészségpark fejlesztése” beruházásra.

Közösségi tér

A polgármestertől megtudtuk, a beruházás keretében a fürdő főbejárata előtt egy közösségi tér, a mellette található arborétum területén pedig egészségpark létesül. A fejlesztés a gyógyhely egyediségére épülő profil kialakítását, a turisztikai szezon meghosszabbítását célozza. A tervezett egészségpark a gyógyhely egyediségét megőrizve olyan innovatív elemeket tartalmaz, amelyek egyaránt megteremtik az egészségturisztika és aktív pihenés lehetőségét. Az üdülőhely információs központját a park területére tervezik, mely megközelítését kulturált és rendezett parkolók segítik – köztük elektromos meghajtású közlekedési eszközök számára kialakított töltőállomással.

A közösségi téren helyet kapnak látványelemek, lesz egy emelvény, amely alkalmanként kis színpadként is üzemelhet. Mögötte különleges élményt nyújt majd hang- és fényjátékkal, a tájegység növény- és madárvilágát bemutató „növénytorony”, amely kúszónövényekkel lesz befuttatva. A torony este kivilágítva, napközben párásítva különleges látványosságot jelent majd. Ezen többfunkciós emelvény és a fürdőbejárat által meghatározott tengely jelöli ki a gyógyhely központi fogadóterének középvonalát, melyen egy szökőkút is helyet kap. A tér északi oldalát egy filagória zárja majd le, melynek színes burkolatú mennyezete a matyó népművészet színvilágát fogja idézni. Alatta kiszolgáló helyeket alakítanak ki, információs központ, elektromos roller és Segway-kölcsönző, kávézó, valamint illemhely létesül. Ezenkívül még jógateret, thai chi mezőt, petanque-pályákat, valamint 3 dimenziós aszfaltrajzot és fotópontokat alakítanak ki.

Egészségpark

Az egészségpark egy olyan önálló szórakoztató-központ lesz, mely az egészségmegőrzésre épülő, attraktív elemeket tartalmaz és minden generáció, illetve turisztikai célcsoport részére kínál akár élményalapú szórakozást, akár az aktív pihenés számos eszközét. Az egészségpark állapotfelmérési pontokat is fog tartalmazni. Ezenkívül tematikus fitneszpálya és tematikus játszóparkok építése, valamint egy gyógysétány, Kneipp sétaút, rekortán futópálya és ökológiai tanösvény kialakítása szerepel a tervek között.

ÉM


A megye minden részéről érkeztek polgármesterek a találkozóra. Olyan sokan fogadták el meghívásunkat, hogy idén sem fértek el egy fotón
Miskolc - Ismét vendégül láttuk megyénk polgármestereit az Észak-Magyarország szerkesztőségében. Negyedik alkalommal rendezte meg az Észak-Magyarország a polgármesterek találkozóját szerkesztőségünkben, méghozzá nagy sikerrel, ugyanis ismét számtalan településvezető fogadta el meghívásunkat, hogy...