Pokorni szerint Demcsák Zsuzsa vállalhatatlan

A Fidesz arra kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy vonja vissza döntését és ne nevezze ki április 2-tól kormányszóvivőnek Demcsák Zsuzsát – jelentette ki szerdán az ellenzéki párt alelnöke.

Pokorni Zoltán szerint erre azért van szükség, mert a leendő szóvivő viselkedése több szempontból is vállalhatatlan, visszatetsző és nem helyénvaló. A Fideszes politikus idézte Demcsák Zsuzsa internetes naplóját melyben azt írta: azért nem hagyta gyermekét a bölcsödéjében, mert ott az túl sok szegény család gyermekével érintkezett volna, illetve hogy csak egyetlen játszótérre hordja gyermekét, ahová nem járnak szegény családok gyermekei. Pokorni Zoltán szerint ezekből a mondatokból süt az érzéketlenség és a mondatok sértik sok ember elveit.
A második ok, hogy Demcsák Zsuzsa férje egy maffia bűncselekményekkel vádolt férfi üzlettársa és a leendő szóvivőnek is van szerencsejátékkal foglalkozó vállalkozása.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc bulvárműfajnak nézi a politikát, amikor kormányzás és felelősségvállalás helyett a kabinet “csomagolástechnikájára” – vagyis a kormányztai kommunikáció külsőségeire – helyezi a hangsúlyt.Sporthírek