Pokorni szerint a fővárosi koalíció méltatlanul jár el

Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke szerint az észak-budai integrált kórház létrehozásának pusztán az a célja, hogy Havas Szófia bosszút álhasson volt főnökén – jelentette ki a XII. kerület polgármestere pénteken. Az ellenzéki politikus szerint a Margit, a János és a Budai Gyermekkórház összevonásával kapcsolatos fővárosi kaolíciós javaslat azért készült, mert Havas Szófia jelenlegi szocialista fővárosi képviselőt annak idején kirúgta Kázmér Tibor a János kórház igazgatója az orvosigazgatói tisztségéből. Pokorni Zoltán ezen kívül megerősítette, hogy a Fidesz továbbra sem támogatja a több biztosítós modell bevezetését az egészségügyben.

A politikus úgy véli: a mostani kórház összevonás nem a betegek érdeke és nem az ellátás magasabb színvonalát célozza, hanem csak arra jó, hogy Havas Szófia bosszút álljon volt főnökén, hiszen az integrációval új igazgatót is választanának az új kórház élére. A fideszes polgármester szerint a betegek és a kórházak is jobban járnának, ha Havas Szófia és Kázmér Tibor szkanderben döntenék el az igazukat.

Az ellenzéki párt alelnöke tájékoztatóján ismét megerősítette, hogy a véleményük szerint magasabb járulékok, a szabad orvosválasztás megszűnése és az újabb kórházátalakítások miatt a Fidesz nem támogatja a kormány terveit a több-biztosítós egészségügyi modellre való áttérésre.