Pokorni: A Fidesz semmilyen közösséget nem vállal a Magyar Gárdával

A Fidesz semmilyen közösséget nem vállal a Magyar Gárdával – jelentette ki Pokorni Zoltán hétfői sajtótájékoztatóján. A párt alelnöke egyúttal arra kérte a fideszes szimpatizánsokat, hogy ne legyenek bábjai ilyen hisztériakeltő akciónak. Pokorni Zoltán azt mondta, hogy a Magyar Gárda egyedül Gyurcsány Ferencnek jó, aki így el tudja terelni a figyelmet az ország valódi problémáiról, így például az egészségügy helyzetéről.

Van törvényes mód a kormány poltikájának megváltoztatására -jelentette ki Pokorni Zoltán. “Amit a Magyar Gárda csinál, az úgy kell az ország állapotával elszámolni képtelen miniszterelnöknek, mint egy falat kenyér” -mondta Pokorni Zoltán, hozzátéve: “ilyen marketing ajándékot soha még baloldali kormányfő nem kapott”. A Fidesz alelnöke hozzátette: nem tudja, hogy a Magyar Gárdával a jószándékú, de naív emebrek vagy beépített provokátorok hozták létre, és nem akarja vitatni a Magyar Gárda céljait, de hogy hisztériakeltésre alkalmas, azt látják.

A Magyar Gárda kapcsán kialakult “hisztéria” a Fidesz szerint alkalmas például arra, hogy elterelje a figyelmet az egészségüggyel kapcsolatos problémákról és a biztosítási rendszer átalakításával kapcsolatos színfalak mögötti alkudozásról. Pokorni Zoltán a Fidesz hétfői elnökségi ülése után megerősítette, hogy ha privatizálják az egészségbiztosítást, a Fidesz első dolga lesz kormányrakerülése után a rendszer visszaállítása. A Fidesz minden törvényes módon, elsősorban a népszavazással igyekszik megakadályozni a rendszer átalakítását, a hétvégi választmányi ülésen pedig a fideszes önkormányzatok közös egészségügyi poltikájának kialakítása is szerepel a témák között.