Póker

2010.03.03. 19:15

Olimpiai sport lehet a póker?

<p>A Szellemi Sportok Nemzetközi Szövetsége (International Mind Sports Association) nyilatkozatot tett arról a szándékáról, hogy a Sakk és a Bridzs után a Pókert is szeretné felvenni a szellemi sportok közé.</p>

A csatlakozás mielőbbi létrejötte érdekében, már megkezdték a tárgyalásokat a Nemzetközi Pókerszövetség (International Federation of Poker ) képviselőivel. Ha a tárgyalások sikerrel járnak és a csatlakozás sikerül, akkor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság automatikusan elfogadja a pókert, mint szellemi sportot, akkor akár még olimpiai sportág is lehet belőle a jövőben.
"A póker nem olyan, mint a többi kaszinójáték. Azokat a bank, illetve a kaszinó ellen játsszák általában, míg a pókert egymás ellen. Mindezen kívül ügyességi és szellemi játék is, vagyis megfelel a szellemi sportok fogalmának. Manapság már legalább 120, de inkább 150 millió pókerjátékos kedvenc foglalatossága, ami minden tekintetben amellett szól, hogy a csatlakozás és a felvétel a közel jövőben megtörténik" – nyilatkozta Anthony Holden, a Nemzetközi Pókerszövetség elnöke.
 
Te szereted a pókert? Igen? Akkor csatlakozz a póker online világához, a világ pókereseihez! Lépj be a ’The Great Flop’-ba www.thegreatflop.com, a pókerjátékosok közösségi oldalába. Itt megismerkedhetsz új emberekkel, új barátokat, kapcsolatokat szerezhetsz! Tölts fel képet magadról, írd le véleményedet a fórumban, vagy akár saját naplót (blogot) is vezethetsz! Nézegesd a legjobb póker  videókat! Akár klubok is regisztrálhatnak, és hirdethetik programjaikat a megfelelő fórumban, ne feledd www.thegreatflop.com.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!