Póker akció – rendőrségi asztalbontás Miskolcon is, már vádemelési javaslattal

Budapesten a napokban csaptak le egy póker klubra, Miskolcon már a nyomozást is lezárták egy hasonló ügyben, tiltott szerencsejáték szervezése kapcsán indított eljárásban. A miskolci akciót még 2009-ben hajtották végre egy ottani póker klubban, lefoglalták a klub eszközeit, játékos-listáját, számítógépeket és 12 játékost, illetve szervezőt előállítottak. A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint az ügyben most lezárták a nyomozást és az iratokat vádemelést javasolva adták át az ügyészségnek.

A miskolci rendőrök és az adóhivatal munkatársai még 2009 októberében tartottak ellenőrzést egy miskolci póker klubban. Az akcióra azért volt szükség, mert azt gyanították, hogy a szórakozóhelyen tiltott szerencsejátékokat szerveztek. A házkutatás eredményeként a rendőrség lefoglalt több pakli kártyát, zsetonokat, játékos listát, számítástechnikai eszközt, illetve elő állítottak 12 játékost és szervezőt.

A kihallgatások alkalmával bebizonyosodott, hogy a klubban “póker sportegyesület” keretei között próbálták meg a szervezők a törvénytelen kártyajátékokat legalizálni. A valóságban azonban a játékosok pénzre játszottak, minden hatósági engedély nélkül.

A lefoglalt számítógépek vizsgálatakor előkerültek a póker játékot támogató programok, valamint szerzői szomszédos jogok megsértésére alkalmas adatállományokat is találtak a szakértők. Ezért a számítógépek tulajdonosának emiatt is felelnie kell.

A rendőrség egy 28 éves miskolci és egy 27 éves bekecsi férfi ellen javasol vádemelést tiltott szerencsejáték szervezése vétsége gyanújával. Egy 26 éves nőnek kilenc rendbeli szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt kell majd felelnie. A tiltott szerencsejáték szervezéséért – és annak elősegítéséért – akár két év börtönt, közérdekű munkát, vagy pénzbüntetést lehet kapni, ha a bíróság jogerős ítéletet mond az ügyben.

Mint a Független Hírügynökség korábban már hírül adta, Budapesten november elején tartottak házkutatást a rendőrök egy póker klubban. A játékteremben olyan rendszerben játszották a kártyajátékot, amihez a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján engedély kell, de az üzemeltetőknek nem volt engedélye. Összesen 11 embert állítottak elő, gyanúsítottként egy embert hallgattak ki közülük. Rajtuk kívül majdnem száz embert tanúként hallgattak meg az ügyben. A klub Korda György nevét viseli, de nem a művész tulajdona, csak a nevét adta hozzá, jogdíjért cserébe.Sporthírek