Pogányi repülőbaleset – Katasztrófavédelem: a Magnus Aircraft gépe zuhant le

Akt.:
Pogány, 2018. május 31. A Magnus Aircraft Zrt. lezuhant eFusion típusú elektromos repülőgépének roncsai a pécs-pogányi repülőtér közelében 2018. május 31-én. A légi jármű kigyulladt, az azon utazó két szerelő életét vesztette.
Pogány, 2018. május 31. A Magnus Aircraft Zrt. lezuhant eFusion típusú elektromos repülőgépének roncsai a pécs-pogányi repülőtér közelében 2018. május 31-én. A légi jármű kigyulladt, az azon utazó két szerelő életét vesztette. - © MTI Fotó: Lendvai Péter
Budapest – A Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe zuhant le a pécs-pogányi repülőtér közelében csütörtök délelőtt – mondta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Sárkány Sándor tudomása szerint a balesetben két szerelő vesztette életét.

Hozzátette, az oltásban több mint tíz tűzoltóegység vett részt.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyár több munkatársa is a helyszínen tartózkodik, meg nem erősített információk szerint egyiküket a rendőrség meghallgatja.

lezuhant2 A Magnus Aircraft Zrt. lezuhant eFusion típusú elektromos repülőgépének roncsai a pécs-pogányi repülőtér közelében 2018. május 31-én | MTI Fotó: Lendvai Péter

A pécs-pogányi repülőtér szomszédságában szerdán tartották a Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárának bokrétaünnepét. Az eseményen az épülő összeszerelő üzem legmagasabb pontjára kitűzött bokrétát a cég által gyártott két repülőgép is átrepülte.

Az áldozatok 40-60 év közötti férfiak

A főkapitányság a police.hu oldalon korábban azt írta, hogy a kisrepülőgép Szalánta irányába zuhant le.

A légi jármű kigyulladt, a gépen utazó két ember meghalt. Az 58-as főút Pogány és Szalánta közötti szakaszát egy időre teljes szélességében lezárták.

Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a gép a repülőtértől körülbelül másfél kilométerre, az 58-as főút keleti felén egy kukoricaföldre zuhant, a kukorica 5-10 méteres sugarú körben megégett.

– MTI –


Pogány, 2018. május 31. Rendőrök és szakemberek kutatnak egy kukoricatáblában az 58-as főút Pogány és Szalánta közötti szakasza közelében 2018. május 31-én, miután a pécs-pogányi repülőtértől pár száz méterre lezuhant egy kisrepülőgép. A légi jármű kigyulladt, az azon utazó két ember meghalt.
Pogány - Lezuhant egy kisrepülőgép a pécs-pogányi repülőtér közelében, ketten meghaltak - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön. Azt írták: a repülőtértől pár száz méterre Szalánta irányába eddig ismeretlen okból és körülmények között lezuhant egy kisrepülőgép. A légi jármű...