Friss hírek

2009.02.17. 11:14

HAVAZÁS - Nehezen birkóznak a közterület-fenntartók a hóval

<p>Negyedóra alatt újra havas lesz a letisztított úttest Buda egyes részein az erős havazás miatt. A közterület-fenntartók 80 géppel, folyamatosan dolgoznak. A közlépcsőket, közjárdákat a reggel felvett 350 hómunkás takarítja.</p>

Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy amíg tart a havazás, csak a fő- és tömegközlekedési útvonalakat tudják letisztítani. A pesti oldalon nincs is különösebb gond, de Budán a gépkezelők azt jelentették, hogy egyes részeken negyedórával az úttest letakarítása után már újra ugyanolyan az út, mint a munka elvégzése előtt. Budán egyébként intenzívebben is havazik és hidegebb is van, mint a pesti oldalon. Jelenleg 80 géppel dolgoznak és 350, a reggeli órákban felvett hómunkás pedig a közjárdák, közlépcsők letakarításán segédkezik.

A BKV fődiszpécsere a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy minden vonalon menetrend szerint halad a tömegközlekedés. Délelőtt Gazdagréten voltak fennakadások, mert két busz is keresztbe fordult az úttesten, a tűzoltók húzták ki őket a bajból. A Sasadi úton az 53-as buszok pedig 40 percig álltak, amíg le nem takarították az úttestet. Rákoskeresztúron a 46-os busz vonalán vannak kisebb fennakadások, mert a Cinkotai úti vasúti felüljáró közelében javítják a MÁV egyik korábban leszakadt felsővezetékét.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy országszerte összesen 19, az időjárással összefüggő műszaki mentéshez hívták a tűzoltókat. Az esetek legtöbbje Pest-, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében történt. Általában árokba csúszott autókat kellett menteni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint reggel Vecsés és Ecser között, egy mellékúton történt komolyabb baleset: három autó ütközött, hárman könnyebben megsérültek. Ezen kívül komolyabb baleset egyelőre nem történt a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!