Pocsék felvételi eredményeket értek el az általános iskolások

Illusztráció - Pocsék felvételi eredményeket értek el az általános iskolások
Illusztráció - Pocsék felvételi eredményeket értek el az általános iskolások - © Fotó: divany.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az elmúlt tíz év legrosszabb eredményét hozták a nyolcosztályos gimnáziumba felvételiző általános iskolások. Nem sokkal jobb a helyzet a négy-és hatosztályos felvételiknél sem. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.

Jelentősen romlottak az általános iskolások gimnáziumi felvételi eredményei az elmúlt évekhez képest, írja a Magyar Hírlap. Tavaly az elérhető 100 pontból átlagosan 69,6 pontot gyűjtöttek a nyolcosztályos évfolyamokba felvételizők, idén viszont 12 ponttal kevesebbet, ami az elmúlt tíz év legrosszabb eredménye. A négyosztályosok átlagosan 47,6, a hatosztályosba felvételizők 54,1 pontot értek el.

A lap megkérdezte a témában Radó Péter oktatásügyi szakértőt, aki azt mondta, a diákok egyre gyengébb teljesítménye és az oktatáspolitika által diktált túlzott elvárások egyszerre okozhatják a rossz eredményeket.

Szurovecz Illés | abcug.hu0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s